ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος: Καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας να στηρίζει τον Πολιτισμό

Προκόπης Παυλόπουλος: Καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας να στηρίζει τον Πολιτισμό

Την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας στα θέματα του Πολιτισμού εξέφρασε την Τρίτη (25/09/2018) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την αρμόδια υπουργό, Μυρσίνη Ζορμπά.

Η κυρία Ζορμπά ζήτησε από την κ. Παυλόπουλο τη συμπαράστασή του για τη δημιουργία ενός προγράμματος για τα παιδιά και τους νέους, σε σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες, αλλά και την κουλτούρα της καθημερινής ζωής.

«Εάν δεν βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε σε ένα πολυπολιτισμικό πια περιβάλλον θα συναντήσουμε δυσκολίες», είπε η υπουργός Πολιτισμού, απευθυνόμενη στον κ. Παυλόπουλο και πρόσθεσε: «Έχει πολλή σημασία για μας και υπολογίζω στην συμπαράστασή σας και στις πρωτοβουλίες που μπορείτε να πάρετε».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε ό,τι αφορά τα θέματα του Πολιτισμού και τόνισε ότι «αυτή είναι δεδομένη από τον κάθε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του».

«Όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού πρέπει να έχουν κατά νου, ιδίως σ' αυτούς τους καιρούς, ότι μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, ο ελληνικός πολιτισμός, ως πυλώνας του ευρωπαϊκού πολιτισμού, έχει ιδιαίτερη σημασία μέσα από τις αρχές και τις αξίες του, που πρέπει να τις υπερασπισθούμε», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Και κατέληξε: «Άρα, καθένας που βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού στην Ελλάδα πρέπει να ξέρει ότι όταν υπερασπίζεται τον ελληνικό πολιτισμό, όπως είναι το χρέος του, ουσιαστικά υπερασπίζεται και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και μάλιστα, σε μια πολύ κρίσιμη ώρα, που τον έχει ανάγκη η Ευρώπη και το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το πιστεύω αυτό βαθιά και νομίζω ότι είναι κοινή συνείδηση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Αυτό κάνει βεβαίως μεγαλύτερες τις ευθύνες μας».

Διαβάστε επίσης: