ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Δεν θα λύσουμε ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα

Βορίδης: Δεν θα λύσουμε ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα

Τα ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα δεν είναι στην ατζέντα της παρούσας κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο Μάκης Βορίδης.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών, από το Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Βορίδης τόνισε: «Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα κινηθεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο», που αφορά τη δέσμη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα. «Οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες, αλλά μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι. Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να επιλύσει τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί», ανέφερε.

«Υπήρξε πρόοδος, αλλά κάναμε και λάθη» παραδέχθηκε ο κ. Ραγκούσης, που τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης δυνάμεων από τον πολιτικό κόσμο για να μεταβεί το κομματικό σύστημα σε μια νέα κατάσταση.

Τα «καυτά» θέματα του υπουργείου

Πάντως, το επόμενο διάστημα, ο κ. Βορίδης, που να σημειωθεί, είναι το μόνο στέλεχος του ΛΑΟΣ που αναλαμβάνει θέση υπουργού, θα κληθεί να αντιμετωπίσει σειρά ζητημάτων που ζητά η τρόικα και προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Το κυρίαρχο ζήτημα αφορά την απελευθέρωση των ταξί, ένα ζήτημα για το οποίο ο ΛΑΟΣ είχε επικρίνει τους χειρισμούς του Γιάννη Ραγκούση.

Επίσης, ο κ. Βορίδης θα κληθεί να προωθήσει την πλήρη απελευθέρωση φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, καθώς το νομοσχέδιο δεν είχε κατατεθεί από την προηγούμενη ηγεσία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση δεν θα γίνει αντικατάσταση του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου, αλλά ούτε και των επικεφαλής των φορέων που εποπτεύονται.