ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: Σουρεαλιστική η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Μπεγλίτης: Σουρεαλιστική η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Καταγγελίες που θα προκαλέσουν συζητήσεις για τα τεκταινόμενα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.


Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Έσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη».

Ο κ. Μπεγλίτης έβαλλε και κατά μερίδας δημοσιογράφων, τους οποίους χαρακτήρισε «delivery boys», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε. Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους “delivery boys”. Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω».

Κληθείς να σχολιάσει το νέο κυβερνητικό σχήμα και την επιλογή του πρωθυπουργού, είπε ότι περίμενε ένα σχήμα περισσότερο ευέλικτο και λιγότερο δυσκίνητο.

Δήλωσε ωστόσο ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, παρά το συνειδησιακό πρόβλημα που έχει λόγω της συμμετοχής στελεχών του ΛΑΟΣ.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ «σουρεαλιστικό σχήμα που προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον, και θα προκαλέσει εσωτερικές αντιφάσεις και εκρήξεις».

Όσον αφορά δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ περί πραξικοπήματος ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για γελοιότητες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιστές στη νομιμότητα. Η λυσσαλέα επίθεση είχε συγκεκριμένες στοχεύσεις επειδή πάγωσα τις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες. Σε γαλλικά κυπατζίδικα γραφεία αυτές οι κατασκευές, λύσσαξαν τα ΜΜΕ της Γαλλίας, γιατί χαλούσε το προφίλ του Σαρκοζί» τόνισε.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι δεν πυροβολεί τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε: «Το μείζον είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών που πρέπει να γίνουν».