ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος:Αυτή η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης

Μαρκόπουλος:Αυτή η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης

Ψήφο εμπιστοσύνης με σημαντικούς αστερίσκους δίνει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος στην νέα κυβέρνηση η οποία τόνισε ότι «έχει ημερομηνία λήξης».

Ο βουλευτής μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής εξήγησε ότι πρέπει να «προσδιοριστεί με πιο αυστηρούς όρους το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εκλογών» και αυτό γιατί «σήμερα οι πολίτες θα οδηγηθούν στην κάλπη γνωρίζοντας όλη την αλήθεια. Το 2009 πήγαν να ψηφίσουν με το λεφτά υπάρχουν».

Επιπλέον, ο κ. Μαρκόπουλος άφησε αιχμές για την απουσία του κ. Λουκά Παπαδήμου από την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων λέγοντας ότι «Επειδή δεν είναι μέλος του πολιτικού συστήματος όφειλε να είναι εδώ και να ακούει τους βουλευτές που θα τον στηρίξουν.

Ο κ. Παπαδήμος που εκλήθη εκ των αρίστων τεχνοκρατών να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο στόχο σε συγκεκριμένο χρόνο θα όφειλε να είναι εδώ.

Οι βουλευτές εκπροσωπούν πολίτες και περιοχές και ο πρωθυπουργός οφειλει να είναι εδώ και να ακούει τις ανησυχίες. Το να προεδρεύεις σε μια κυβερνηση χωρίς να ξέρεις τι πρεσβεύουν αυτοί που σε στηρίζουν μπορεί να αποβεί μοιραίο».

Παράλληλα, ο βουλευτής άφησε να εννοηθεί ότι απογοητεύτηκε από την ομιλία του κ. Παπαδήμου αλλά και από το γεγονός ότι ο διεθνής τύπος παραμένει αρνητικός εναντι της χώρας.