ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Καμμένου μέσω Twitter: Δεν είπα ποτέ στο Υπουργικό για 50 εκατ. ευρώ και Σόρος

Οργή Καμμένου μέσω Twitter: Δεν είπα ποτέ στο Υπουργικό για 50 εκατ. ευρώ και Σόρος

Φανερά ενοχλημένος εμφανίστηκε την Πέμπτη (25/10/2018), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξαιτίας των αναφορών του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, ότι ο ίδιος είχε αναφερθεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα 50 εκατ. ευρώ του μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

«Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες», ανάρτησε σε σχετικό tweet του ο Πάνος Καμμένος.

Δείτε το tweet του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.:

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV.

Σ’ αυτήν ο πρώην ΥΠΕΞ αποκάλυψε όσα είχαν ειπωθεί κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αναμέσα στον ίδιο, τον κ. Καμμένο και τον «ουδέτερο» - όπως τον χαρακτήρισε - Αλέξη Τσίπρα.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δήλωση του κ. Κοτζιά έχει ως εξής:

«Η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά. Ησυζήτηση στο υπουργικό προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπ. Αμυνας ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης δεν μπορώ να συμμετέχω».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχειρούν να εκτρέψουν τη συζήτηση από την υπόθεση Παπαντωνίου