ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μαρκόπουλος: Να γίνει αυστηρός προγραμματισμός των εκλογών

Κ. Μαρκόπουλος: Να γίνει αυστηρός προγραμματισμός των εκλογών

Την ενόχλησή του για την προσωρινή απουσία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, από την αίθουσα της Ολομέλειας διατύπωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

«Επειδή δεν είναι μέλος του πολίτικου συστήματος, ο κ. Παπαδήμος όφειλε να είναι εδώ και να ακούσει τους εκπροσώπους των πολιτών. Να δει τι είναι αυτό που μας κάνει να του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης.

Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος σχολίασε ότι ο κ. Παπαδήμος χθες, δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο έργο που του ανατέθηκε από τα τρία κόμματα που τον στηρίζουν.

«Δεν άκουσα πόσα εκτιμά ότι θα γλυτώσει το κράτος από τόκους, από αυτά που θα μας απαλλάξει το PSI. Δεν είπε τι διαπραγμάτευση θα κάνει στα ομόλογα επ' ωφελεία του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν άκουσα τίποτα παραπάνω απ' αυτά που γράφουν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές - και σήμερα δεν είδα θετικά δημοσιεύματα για την πορεία της χώρας, αλλά άκρως αρνητικά και στη Le Monde και στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και ανησυχώ γιατί η χώρα έχει περιέλθει σε πλήρη αναξιοπιστία, χάρις στις απίθανες προσπάθειες του κου Παπανδρέου» δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος, που ζήτησε να υπάρξει αυστηρός προγραμματισμός στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών.