Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις

Το διακύβευμα του Πολυτεχνείου παραμένει πάντοτε η Δημοκρατία, τόνισε σε μήνυμά του για την αυριανή επέτειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Το 1967, όταν η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη Δημοκρατία, η χώρα έζησε τις πιο σκοτεινές μέρες της σύγχρονης ιστορίας της, τον περιορισμό των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών, τον αυταρχισμό, τη βία», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.

«Σήμερα, τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου και όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Παράλληλα, η φετινή επέτειος αποτελεί και την καλύτερη αφορμή για τις σημερινές δημιουργικές και πρωτοπόρες δυνάμεις της κοινωνίας μας, να κατανοήσουν πόση δύναμη έχουν στα χέρια τους, πόσο πολύ μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αν αποφασίσουν να διεκδικήσουν την αλλαγή της χώρας και να συμμετάσχουν σ' αυτή με τρόπο δημοκρατικό και δημιουργικό.

Η λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου πάλεψε για την ελευθερία και εδραίωσε τη δημοκρατία στη χώρα. Η αντίστοιχη γενιά σήμερα, οφείλει να πράξει με την ίδια αυταπάρνηση, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, για να χτίσουμε μια δημιουργική, ανεξάρτητη και δικαιότερη πατρίδα, που θα στηρίζεται στις δικές της και όχι σε δάνειες δυνάμεις.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ποτέ ότι, το διακύβευμα παραμένει πάντα η δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.