ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επιτακτική η εκλογική συνεργασία της Αριστεράς

Τσίπρας: Επιτακτική η εκλογική συνεργασία της Αριστεράς

Πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς για εκλογική συνεργασία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καισαριανή.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επιτακτική την εκλογική συνεργασία «της Αριστεράς, των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, και του τεράστιου πολύμορφου κινήματος κοινωνικών αντιστάσεων σε έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό εξουσίας».

Επίσης, αναφερόμενος στον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, αλλά από τους τραπεζίτες και τους δανειστές μας».

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υπάρχουν πλέον δύο κόμματα, το πρώτο είναι το κόμμα του Μνημονίου και το δεύτερο, το κόμμα των κοινωνικών αντιστάσεων.

«Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, το χρέος της Αριστεράς είναι να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενός γιγάντιου κοινωνικού κινήματος που θα κάνει επιτέλους τον νεοφιλελευθερισμό παρελθόν», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο κ. Παπαδήμος αποτελεί εγγύηση ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε ούτε κατ' ελάχιστο, σημειώνοντας ότι «ημόνη προοπτική που υπάρχει στο μυαλό του κ. Παπαδήμου είναι να συνεχίσουμε ακάθεκτοι και με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς την πολιτική η οποία μας έχει κατέστρεψε».