ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για συνταγματική αναθεώρηση: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή

Γεννηματά για συνταγματική αναθεώρηση: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή

Υπέρ της απόλυτης διαφάνειας για τους πάντες και παντού τάσσεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι "δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία".

Σε συνέντευξή της στην εφ. "Δημοκρατική της Ρόδου" κάνει λόγο για "μεθόδευση μπαράζ σκανδαλολογίας" εκ μέρους του "επιτελείου του Μαξίμου" ώστε "να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους", καθώς και για "πανικό του κ. Τσίπρα" που "θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες".

"Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα. Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση. Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους" προσθέτει.

Ως προς την Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει τις προτάσεις του σε δημόσιο διάλογο ενώ "δεν θα δώσει λευκή επιταγή ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα στην επόμενη Βουλή".

"Με την παρουσία και τις θέσεις μας στη Βουλή δεν θα επιτρέψουμε ούτε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ Μητσοτάκη" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι "η χρονική διάρκεια του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου έληξε", αλλά "οι επαχθείς δεσμεύσεις και η σκληρή επιτροπεία παραμένει και το χειρότερο η κρίση και τα προβλήματα είναι εδώ" καθώς "σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά".

Ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας στη ζωή του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας με μέτρα άμεσα εφαρμόσιμα.

Στην παρατήρηση ότι "οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ξεκίνησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις" υπενθύμισε ότι "τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που είχε κληρονομήσει στη χώρα η κυβέρνηση του 2004-2009 και για το οποίο χέρι-χέρι ο κ. Τσίπρας και η ΝΔ σιωπούν".

Ερωτηθείσα αν το ΚΙΝΑΛ θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την πίεση που θα δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι "η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την μη επιστροφή της δεξιάς. Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής".

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι η Ελλάδα που "παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή" οφείλει "να στείλει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων".

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr