ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη κατά κυβέρνησης: «Παίρνει δέκα, γυρίζει πίσω ένα»

Σπυράκη κατά κυβέρνησης: «Παίρνει δέκα, γυρίζει πίσω ένα»

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Τετάρτη (28/11/2018) η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Παίρνει 10, γυρίζει πίσω 1. Και το γυρίζει ενώ θα έπρεπε να το είχε κάνει πολύ, νωρίτερα», είπε η κυρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ».

«Θα έπρεπε να είχε κάνει πολύ νωρίτερα την επιστροφή των αναδρομικών, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα στην αποκατάσταση των ομάδων που πλήττονται από την κρίση, και κυρίως, θα έπρεπε να έχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που δεν έχει», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχετικά με τις προθέσεις της ΝΔ σχετικά με αυτά τα μέτρα αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, η κυρία Σπυράκη τόνισε ότι το σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει έμφαση στη μεσαία τάξη και σε αυτή την κατεύθυνση «εμείς θα κάνουμε γενναίες φορoελαφρύνσεις, διατηρώντας την δημοσιονομική ισορροπία, μειώνοντας δηλαδή έξοδα εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν».

«Προφανώς όχι προχωρώντας σε μπαράζ προσλήψεων αλλά επενδύοντας σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Το σχέδιό μας το έχει αναλύσει ο κ. Μητσοτάκης. Και επειδή θέλω να πάω σε μια από τις παροχές του πρωθυπουργού που ήδη έχει ανακοινωθεί, την μείωση του ΕΝΦΙΑ με όριο τα 60.000 ευρώ, θέλω να σας πω ότι αυτό αφορά ελάχιστους ανθρώπους. Η δική μας πρόταση για μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι 30% για όλους. Είναι 30% για την μεσαία τάξη, είναι 30% για εκείνους που κουράστηκαν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, ένα σπίτι για τα παιδιά τους δανειζόμενοι πολλές φορές για να το επιτύχουν αυτό», προσέθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχετικά με τις καταλήψεις για το «μακεδονικό» σε ορισμένα σχολεία και την άποψη που κυκλοφορεί ότι τα παιδιά υποκινούνται από τη Χρυσή Αυγή τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο. Οι μαθητές λαμβάνουν ερεθίσματα και έχουν κάθε δυνατότητα να επιλέγουν πώς να αντιδράσουν. Όμως, εμείς επί της αρχής είμαστε εναντίον των καταλήψεων. Δεν θέλουμε κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια. Και προφανώς αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι είμαστε απολύτως εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη Βουλή.

Επίσης η ίδια αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ηλεκτροκίνηση.

«Επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με φοροαπαλλαγές και μετά την απόκτηση. Όχι μόνο δηλαδή 4.000 επιδότηση για να το αγοράσει κανείς. Αλλά θα υπάρχει και φοροαπαλλαγή μετά την απόκτηση. Με κίνητρα ώστε να υπάρχουν υποδομές φόρτισης παντού. Γιατί, τι να το κάνεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο άμα σου μείνει στο δρόμο; Και τι κερδίζουμε; Κερδίζουμε ότι θα ζούμε σε πόλεις χωρίς καυσαέρια, κερδίζουμε ότι η εξοικονόμηση θα είναι πολύ μεγάλη στην καθημερινότητά μας διότι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κοστίζει περίπου το 1/4, ίσως και λιγότερο, από τα καύσιμα ενός πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ η οποία επίσης ανέφερε ότι για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας και πιθανότατα θα έχουν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο γνωστός ενεχειροδανειστής Ριχάρδος που συνελήφθη για λαθρεμπόριο χρυσού (pics)