ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς προς τρόικα: "Δέσμευση μου η επιστολή στο ΕΛΚ "

Σαμαράς προς τρόικα: "Δέσμευση μου η επιστολή στο ΕΛΚ "

Συνάντηση για περισσότερο από μια ώρα είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ.κ. Μουρμούρας, Σταϊκούρας, Μηταράκης και Λαζαρίδης.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικας, σχετικά με τις εγγυήσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης, ότι έχει κάνει πέντε ενέργειες που συνιστούν πλήρη και θεσμική έκφραση και δέσμευση της ΝΔ ότι θα εφαρμόσει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου:

Πρώτον, ότι έχει τοποθετηθεί δημοσίως από το βήμα της ελληνικής βουλής

Δεύτερον, ότι έστειλε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου αναλύει τις θέσεις του μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του. Η επιστολή απευθύνεται και στους ηγέτες των κομμάτων άρα και προς την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί

Τρίτον, ότι δεσμεύτηκε για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στην σύσκεψη με το νέο πρωθυπουργό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τέταρτον, ότι δέσμευση συνιστά και η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Πέμπτον, ότι στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η κατ΄ αρχήν έγκριση του προϋπολογισμού του 2012

Στο πλαίσιο αυτό άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι οι ενέργειες αυτές είναι αρκετές και δεν σκοπεύει να βάλλει επιπλέον υπογραφή.

Ακόμη συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και τα ανοικτά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, με βασικότερο την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Τόμσεν φεύγοντας από τα γραφεία στην Συγγρού δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωσε και αρκέστηκε ξανά στο «ουδέν σχόλιο».