ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Καμία ανοχή στα κυκλώματα διπλωμάτων οδήγησης - Είμαστε ανυποχώρητοι

Σπίρτζης: Καμία ανοχή στα κυκλώματα διπλωμάτων οδήγησης - Είμαστε ανυποχώρητοι

Την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στην πάταξη των κυκλωμάτων που εκδίδουν με «διαβλητές», όπως είπε, διαδικασίες διπλώματα οδήγησης εξέφρασε την Πέμπτη (29/11/2018) ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Δεν γίνεται να συνεχίζει, και η κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική κοινωνία, να ανέχεται ένα άθλιο, διαβλητότατο τρόπο, έκδοσης αδειών οδήγησης. Θα είμαστε ανυποχώρητοι σε αυτό. Εκτός από το θεσμικό πλαίσιο θα υπάρχουν γραμμές, τηλεφωνικές γραμμές καταγγελιών, έστω και ανώνυμων, από πολίτες, για να μπορούμε να σταματήσουμε τη δράση συγκεκριμένων παραγόντων, στελεχών, επαγγελματιών που λειτουργούν όλες αυτές τις δεκαετίες με τον τρόπο που λειτουργούν», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια.

«Δεν γίνεται η πρώτη επαφή που έχουν οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, για να δώσουν εξετάσεις, ώστε να πάρουν την άδεια οδήγησης, να περνάει μέσα από τέτοιες διαδικασίες, είτε από σχολές οδηγών, είτε από υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αυτό είναι δέσμευση, θα είμαστε ανυποχώρητοι όσες αντιδράσεις και να υπάρχουν. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συγκρουστούμε με λογικές που θέλουν να παράγουν αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα, το χρειαζόμαστε σαν κοινωνία. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα σε γκρίζες ή κακές πρακτικές που υπήρχαν για δεκαετίες, σε ό,τι αφορά τον τρόπο έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης», πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών.

«Να σταματήσουμε – και είναι έκκληση προς όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες και όλα τα στελέχη των Περιφερειών – αυτή την κακή πρακτική που υπήρχε για το θέμα της έκδοσης αδειών οδήγησης», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης:

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε 1.000 ευρώ αφορολόγητα