ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βούτσης πετά το γάντι σε ΝΔ και Μητσοτάκη: «Κάντε μου πρόταση μομφής»

Ο Βούτσης πετά το γάντι σε ΝΔ και Μητσοτάκη: «Κάντε μου πρόταση μομφής»

Νίκος Βούτσης| Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέχεια στηνάγρια κόντρα που είχε την Τρίτη (18/12/2018) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης καλώντας τη ΝΔ να υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του.

Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως «αν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά, υπάρχει η διαδικασία του Συντάγματος και μπορεί άνετα να κινηθεί».

Το θέμα τέθηκε από τον κ. Βούτση και στη Διάσκεψη των Προέδρων και όπως ενημέρωσε, «όλα τα άλλα και μάλιστα με διαρροές, επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που υπάρχουν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως στο Σύνταγμα υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και την έναρξη διαδικασίας, αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει. Αυτό έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν.

«Δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών στην οποία δεν έδωσα απάντηση ούτε πρόκειται να δώσω γιατί σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο. Ούτε τεχνικών εντάσεων και όξυνσης. Προσπαθώ να προλαβαίνω την πολιτική όξυνση με επεισόδια πέρα από αυτά που είναι εύλογα στην αίθουσα», κατέληξε.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Με ένα καυστικό σχόλιο απάντησαν αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (19/12/2018) κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν, αν το κατάλαβε», τονίζουν οι εν λόγω πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πέθανε ο 6χρονος που είχε τυλιχτεί με λουρί σκύλου

Αναδρομικά ειδικών μισθολογίων: Σοκ στα ΑΤΜ - Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως 75%

Εβδομάδα πληρωμών: Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, αναδρομικά