ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Novartis: Παραδικαστικό κύκλωμα με τη βούλα του Μαξίμου

ΝΔ για Novartis: Παραδικαστικό κύκλωμα με τη βούλα του Μαξίμου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ως«θεσμική εκτροπή» και «ευθεία παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών»,με τη Νέα Δημοκρατία να ζητάει σαφή τοποθέτηση στο ζήτημα από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή. Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;», διερωτάται σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, νωρίτερα σήμερα σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, «υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως ο πρωθυπουργός θα «αποδοκιμάσει» τις τοποθετήσεις του κ. Πολάκη.

Αναλυτικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ανέφερε ότι «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβει σε ανακοίνωσή της την αυτονόητη υποχρέωση των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας να σέβονται την συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της διάκρισης των λειτουργιών».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι δημόσιες αναρτήσεις του υπουργού κ. Πολάκη, οι οποίες ευελπιστούμε να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, διά των οποίων ψέγει, και μάλιστα ονομαστικά, εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς επειδή οι χειρισμοί τους σε εκκρεμείς υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος δεν είναι της αρεσκείας του, προδικάζοντας και υποδεικνύοντας την επιθυμητή έκβασή τους, υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος».