ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2019 - Θάνος Μωραΐτης: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Μεταφορών

Ανασχηματισμός 2019 - Θάνος Μωραΐτης: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Μεταφορών

Νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στη θέση του Νίκου Μαυραγάνη ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.

Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης για να εξελιχθεί σε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος μεγάλων διαφημιστικών Εταιρειών. Μέχρι το 2004 (οπότε και εκλέγεται Βουλευτής) είχε δική του διαφημιστική εταιρεία.

Ο Θάνος Μωραΐτης δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά χρόνια. Το 1994 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ο νεότερος στη χώρα. Το 2000 εκλέγεται Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλέγεται βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανελλιπώς από το 2004. Το 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2013.

Το 2009 ορίζεται υφυπουργός Περιβάλλοντος και το 2011 υφυπουργός Ανάπτυξης αρχικά στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και συνέχεια στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Το Ιανουάριο του 2015 στέκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και προσχωρεί στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Συμμετείχε στο Κίνημα Αλλαγής μέχρι το τέλος του 2018 οπότε και με επιστολή του ανακοίνωσε πως αποχωρεί.

Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη και έχουν δυο παιδιά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε αλλαγές στην κυβέρνηση σε δηλώσεις του στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική – Κλείνουν δρόμοι λόγω χιονιά

Κτηματολόγιο: Οι παγίδες στις δηλώσεις – Tα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σχετικές ειδήσεις