ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τον ανασχηματισμό

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τον ανασχηματισμό
Ποιες διαφωνίες υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον ανασχηματισμό

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο ανασχηματισμός της Παρασκευής. Οι αντιδράσεις προέρχονται από διαφορετικά στρατόπεδα και με διαφορετική επιχειρηματολογία επιχειρώντας ο καθένας να δείξει στρατηγικά λάθη στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Η μεγαλύτερη ένταση προς ώρας έχει προκληθεί με την επιλογή της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Η διάδοχος της Κατερίνας Νοτοπούλου – γνωστή στους εσωτερικού κομματικούς κύκλους ως Λιμπερτά- έχει βρεθεί στο στόχαστρο πασοκογενών κυρίως βουλευτών οι οποίοι προσπαθούν να την ακυρώσουν ισχυριζόμενοι πως επιλέχθηκε επειδή είναι φίλη και συνεργάτιδα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα, αυτή των +53, αντιδρά στην υπουργοποίηση των δύο πρώην υπουργών του Γιώργου Παπανδρέου. Ο εκνευρισμός είναι έντονος με τις πληροφορίες να θέλουν η εσωτερική αλληλογραφία που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία των μελών να περιλαμβάνει σκληρές διατυπώσεις περί ανοίγματος με εξαγορά αντί σύγκλισης, επιλογή που όπως τονίζεται απογοητεύει τον κόσμο και λειτουργεί αρνητικά στην προσπάθεια τόσο του προοδευτικού πόλου όσο και της ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις