ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Παπανδρέου υπερασπίζεται ο Καρχιμάκης

Τον Παπανδρέου υπερασπίζεται ο Καρχιμάκης

Τις διατάξεις του Συντάγματος επικαλείται ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο «ΑΡΘΡΟ» και επιχειρηματολογώντας υπέρ της παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος.

«Στην Ελλάδα υπάρχει Σύνταγμα που αναφέρεται στον σχηματισμό δημοκρατικών κυβερνήσεων με βάση την λαϊκή κυριαρχία. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός για τέσσερα χρόνια. Το νόημα και η ουσία του Συντάγματος δεν μπορεί να παραβιάζεται κατά περίπτωση και ο νοών νοείτω!», δηλώνει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως τόσο η προοπτική νίκης, όσο και η ενότητα και συνοχή της παράταξης, έχουν κυρίως να κάνουν με την εμπέδωση στη συνείδηση του κόσμου, του σοβαρότατου έργου που επιτελέστηκε επί δύο χρόνια και το οποίο έθεσε τις βάσεις για να λειτουργήσει επιτέλους το ελληνικό κράτος σε άλλες ράγες.

«Με άλλη νοοτροπία. Με τρόπο και λογική αποστασιοποιημένη από τη μέχρι πρότινος αντίληψη για τις υποχρεώσεις του κράτους, για τις υποχρεώσεις του πολίτη, αλλά και για τα δικαιώματά του. Και εδώ, θα πρέπει να σας πω, ότι οι όποιες αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα έγιναν κύριε, ήταν κατά κύριο λόγο, προϊόν των προθέσεων και της αποφασιστικότητας του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σε όλη του την πολιτική του πορεία, διακρίθηκε για τις πρωτοπόρες αντιλήψεις του, το θάρρος του και αντιτάχθηκε σε οτιδήποτε νοσηρό και απαρχαιωμένο», σημειώνει ο κος Καρχιμάκης, υπερασπιζόμενος το έργο Παπανδρέου.