ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοϊδης: Χρειάζεται ένα εθνικό μέτωπο

Χρυσοχοϊδης: Χρειάζεται ένα εθνικό μέτωπο

«Η κρίση μάς αφορά όλους. Είναι δοκιμασία πολιτικών φορέων και προσώπων και οι πολιτικοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ανοίγοντας δρόμους για συγκλίσεις και πολιτική πρόοδο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μια ημέρα μετά την αιχμηρή παρέμβασή του που προκάλεσε αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έθεσε το πρόβλημα και πάλεψε, έστω και με τα λάθη και τις αδυναμίες, που μας αναλογούν. Όμως, άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η κυβέρνηση βρέθηκε να διαπραγματεύεται για την έξοδο από την κρίση χωρίς ένα αρραγές μέτωπο».

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου και ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με το λαό.

«Πρέπει να υπερβούμε τους σημερινούς στόχους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο μεγάλος στόχος είναι να μη χαθεί μία γενιά σε συνθήκες δημοσιονομικής οπισθοδρόμησης και γι' αυτό, όπως είπε, «είναι αναγκαία μία νέα εθνική συμμαχία που θα βασίζεται στη συστράτευση και την αξιοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών».