ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους ο βανδαλισμός της ζωής

Νέα Δημοκρατία: Απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους ο βανδαλισμός της ζωής
Δείτε τις φωτγοραφίες
EUROKINISSI

«Η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζοντας την επίθεση στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα

«Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε συγκεκριμένα η Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβιστικές, αλλά όταν στρέφονται κατά της Βουλής δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αλλιώς.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης την επίθεση με κόκκινες μπογιές και δύο καπνογόνα πραγματοποίησαν περίπου 30 άτομα και αποκάλυψε ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ της Φρουράς καθώς και δυνάμεων της Αστυνομίας με την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση.

Ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο οδηγήθηκε και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο στην παρακάτω Gallery:

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ για την Ελένη Φουρέιρα - Μαθαίνει από τεστ DNA την πραγματική καταγωγή της

«Εφιάλτης»: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «βιβλική καταστροφή» - Ποιες χώρες κινδυνεύουν