ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Καρχιμάκης: «Η ενότητα κινδυνεύει απ' όσους βιάζονται»

Μ. Καρχιμάκης: «Η ενότητα κινδυνεύει απ' όσους βιάζονται»

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε συνέντευξή του στη «Real News», ο κ. Καρχιμάκης τονίζει ότι «η ενότητα του ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από την παραμονή στην ηγεσία του προσώπου που την εγγυάται, δηλαδή του Γ. Παπανδρέου. Κινδυνεύει απ' όσους, στη βιασύνη τους να διεκδικήσουν καρέκλες και θέσεις, χάνουν το μέτρο».

Επίσης, αφήνει για άλλη μια φορά αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στη μάχη που έδωσε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία «δεν ήταν ούτε απλός στρατιώτης ούτε θεατής αλλά στέλεχος με διαδρομή και αυξημένη πολιτική και κυβερνητική ευθύνη που διαμόρφωνε με την πολιτική του την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και την προσπάθεια για την έξοδο από τον κύκλο της κρίσης».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Καρχιμάκης δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στη ΝΔ, την οποία και καλεί «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της στη χώρα και τους πολίτες». «Σε μια παγκόσμιας πρωτοτυπίας πολιτική παράσταση, εμφανίζεται ως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Παπαδήμου στην οποία συμμετέχει και μάλιστα με τους δύο αντιπροέδρους της! Ας σοβαρευτούν και ας θέσουν έστω και τώρα, το εθνικό πάνω από το κομματικό τους συμφέρον» αναφέρει.