ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Παθητικός ακροατής η κυβέρνηση στη Σύνοδο

Π. Σκουρλέτης: Παθητικός ακροατής η κυβέρνηση στη Σύνοδο

«Οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής αποτελούν άλλο ένα βήμα στο δρόμο της μεγαλύτερης ύφεσης και της κοινωνικής χρεωκοπίας» τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου του Συνασπισμού, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε ότι οι οικονομικές ελίτ θέλουν να μετατρέψουν την ευρωζώνη σε «δημοσιονομική φυλακή», ενώ οι ηγέτες απέρριψαν «κάθε μέτρο που θα μπορούσε να ανακόψει την κρίση και να οδηγήσει στο δρόμο της εξόδου, μέσω της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Στόχος τους ήταν, προσέθεσε, να ισοπεδωθεί το κοινωνικό κράτος, να πληρώσει το κόστος της κρίσης ο κόσμος της εργασίας.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, αντί να καταθέσει την εμπειρία της από την καταστροφική εφαρμογή του μνημονίου «υιοθέτησε τη στάση του παθητικού ακροατή κάνοντας σαφές σε όλους ότι είναι δεδομένη η στάση της πλήρους αποδοχής εκ μέρους της σε οτιδήποτε κι αν αποφασισθεί».

Επίσης, υποστήριξε ότι πέραν της κοινωνίας, ισοπεδώνεται και η Δημοκρατία, καθώς η κυβέρνηση συζητά μέτρα πολύ πέρα από τη θητεία της, μια στιγμή κατά την οποία οι φωνές για την παράταση του βίου της πέραν της 19ης Φεβρουαρίου πυκνώνουν.

«Καθημερινά δημιουργούνται οι όροι για μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ενωτική του δράση θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην διαμόρφωση ενός αντιμνημονιακού - αντινεοφιλελεύθερου μετώπου για την διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου στην Ελλάδα και την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.