ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μπίστης: Νεκρή εδώ και καιρό η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ

Ν. Μπίστης: Νεκρή εδώ και καιρό η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή κριτική στον Γ. Παπανδρέου αλλά και στα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Νίκος Μπίστης, που παραιτήθηκε από τη θέση του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9», ο κ. Μπίστης χαρακτήρισε τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ «νεκρή εδώ και πάρα πολύ καιρό», ενώ διευκρίνισε ότι δεν ήθελε να αναμειχθεί στις διαδικασίες διαδοχής.

«Υπήρχε αποτυχία της κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά» τόνισε, προσθέτοντας ότι τα ηγετικά στελέχη είχαν το χρόνο να διαφοροποιηθούν, κάτι που δεν έκαναν.

Μάλιστα, ο κ. Μπίστης επέκρινε ιδιαίτερα τον Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μπορεί μεν να ασκεί τώρα κριτική στον Γ. Παπανδρέου, αλλά υπερασπίστηκε με πάθος το δημοψήφισμα.

Επίσης, ο κ. Μπίστης εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εξαερωθεί», υποστηρίζοντας ότι θα ταλαιπωρηθεί μεν, αλλά θα βρει το δρόμο του.

Παράλληλα, ο κ. Μπίστης ανέφερε ότι θα βοηθήσει το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την οποία υπογράμμισε ότι παρά τις θετικές δημοσκοπήσεις «δεν έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα, ξέρουν και προσέχουν να μην πάθουν αυτό που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα».

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεννόησης των κομμάτων της ευρύτερης Αριστεράς, ενώ σε κάθε περίπτωση χαρακτήρισε λάθος μια σύμπραξη της Δημοκρατικής Αριστεράς με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.