ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή Μητσοτάκη σε υπουργούς: Καμιά πρόσληψη συγγενή – Μειώνονται γραμματείες και μετακλητοί

Εντολή Μητσοτάκη σε υπουργούς: Καμιά πρόσληψη συγγενή – Μειώνονται γραμματείες και μετακλητοί
EUROKINISSI

Προγραμματισμό εξαμήνου θα παραδώσει στους υπουργούς του, στο πρώτο – ανοικτό- υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ξεκάθαρες εντολές για πλήρη διαφάνεια - Το μότο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς και συνεργάτες του θα είναι: Ούτε λεπτό χαμένο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες έχουν ετοιμάσει φακέλους για κάθε υπουργείο στους οποίους υπάρχει αναλυτικός σχεδιασμός με τους στόχους που θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Επίσης θα ενημερωθούν για τον τρόπο αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το υπουργικό του πως τίθενται ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο καιρού - ΕΜΥ: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα - Καύσωνας και βροχές τις επόμενες ώρες

Δεν φαντάζεστε τι βρήκε ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου όταν έφυγε ο Τσίπρας