ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου βλέπει τρόικα εν μέσω αναταραχής στο ΠΑΣΟΚ

Ο Παπανδρέου βλέπει τρόικα εν μέσω αναταραχής στο ΠΑΣΟΚ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Ελλάδα και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου αυτήν την εβδομάδα.

Παράλληλα, δρομολογείται η σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για τα εσωκομματικά ζητήματα που ατύπως ήδη συζητούνται.

Ο κ. Παπανδρέου θα ενημερωθεί από την τρόικα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα επιπλέον διαρθρωτικά μέτρα που οι ελεγκτές λογαριάζουν να προτείνουν.

Με τον κ. Βενιζέλο, θα συζητήσουν τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για τα εσωκομματικά θέματα της Ιπποκράτους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που δείχνουν ότι το προβάδισμα για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ το έχει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, ότι μετά την πρόταση Διαμαντοπούλου για παράταση των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος εχθές έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του και να ζητήσει «νωπή» λαϊκή εντολή.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να τοποθετηθεί ανοιχτά για το θέμα των εσωκομματικών διαδικασιών, αφού έχει καταλάβει πως η μέθοδος της αδράνειας φθείρει το πολιτικό του προφίλ. Έτσι, θα συγκαλέσει Πολιτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου στην πλειοψηφία τους, πρόσκεινται είτε σε αυτόν είτε στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει επιθετικές διαθέσεις απέναντι στον κ. Παπανδρέου.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα κληθούν και οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, οι υπουργοί δεν μπορούν να είναι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα, θα συμμετέχουν σε αυτό ad hoc.