ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης βρήκε χρόνο να μας πει τι θα πουλήσει και όχι για το ασφαλιστικό

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης βρήκε χρόνο να μας πει τι θα πουλήσει και όχι για το ασφαλιστικό
EUROKINISSI

Στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις στο ασφαλιστικό και το αφορολόγητο - μεταξύ άλλων- αναφέρεται σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του ομιλία μας είπε ότι "δεν έχει χρόνο να απαντήσει" στα κρίσιμα ερωτήματα για το ασφαλιστικό, για αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη, για πλεονάσματα που ανεβάζει ξανά στο 3,5% απορρίπτοντας το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για 2,5% από το 2020», σχολίαζαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Και συμπλήρωναν, «δε βρήκε επίσης χρόνο να απαντήσει ούτε για προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι».

Αντιθέτως, έλεγαν οι ίδιες κομματικές πηγές, «βρήκε χρόνο μόνο να μας πει ότι θα πουλήσει τα φιλέτα της ΔΕΗ, θα ακυρώσει στην πράξη τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια μέσω του εξορθολογισμού των τιμολογίων, καθώς και ότι η εμμονή στην ακροδεξιά ατζέντα της τάξης και ασφαλείας αποτελεί προοδευτική πολιτική».

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σχόλιό του στο facebook αναφέρει για τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών:

«Μπορεί ο κ Σταϊκούρας να επικαλέστηκε την σεμνότητα και μετριοπάθειά του αλλά φοβάμαι ότι δεν μπορεί να επικαλεστεί τη σαφήνεια. Μάθαμε ότι θέλει ανάπτυξη, δικαιοσύνη, αγάπη και πάστα φλώρα, αλλά δεν μάθαμε τίποτα για το δημοσιονομικό χώρο για το 2020, τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτηθούν οι φοροελαφρύνσεις για το 2020, τίποτα για το ποια επιδόματα δικά μας θα διατηρηθούν, ποια νέα επιδόματα θα υπάρχουν, τίποτα για το αν θα υπάρχουν κάποιες περικοπές. Ούτε ο Sir Humphrey Appleby της γνωστής σειράς "Μάλιστα κύριε Υπουργέ" δε θα μπορούσε να γράψει μια τέτοια ομιλία: γενικολογίες τυλιγμένες με ασάφειες και στολισμένες με ένα φιογκάκι ευσεβών πόθων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός: «Βόμβα» σεισμολόγων για το ρήγμα των Αλκυονίδων