Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου-Μια δυναμική γυναίκα (photos+videos)

Newsbomb

Δυναμική βουλευτής, μαχητική δικηγόρος

Η δημόσια παρουσία της νέας Προέδρου της Βουλής μόνο απαρατήρητη δεν περνάει.

zoi se syzitisi sth vouli

Η 39χρονη δικηγόρος ξεχώρισε μέσα στο Κοινοβούλιο από την πρώτη στιγμή. Δεν δίστασε να συγκρουστεί, να υψώσει τη φωνή της, να υπερασπιστεί με επιχειρήματα και υψηλούς τόνους την άποψή της.

Βρέθηκε σε «πεδία μάχης»: Έξω από την ΕΡΤ και κοντά στους εργαζόμενους όταν έπεσε το «μαύρο», στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών, στις απεργίες της ΓΣΕΕ και τις ΑΔΕΔΥ.

zoi se paroysiasi vivliou

Δεν «πτοήθηκε» ούτε από την απόπειρα να της κλείσουν μικρόφωνα, να τη «φιμώσουν».

Οι αντίπαλοί της την αποκαλούν «Ροβεσπιέρο». «Πολλές φορές προσπάθησαν να μου σπάσουν το ηθικό, αλλά διάλεξαν λάθος άνθρωπο» έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της αναφερόμενη όχι μόνο στις «μάχες» μέσα στη Βουλή αλλά και στα σχόλια που γίνονται για την ίδια ακόμα και σε social media.

zoi se synentefxi

Κατά διαστήματα έχει δεχθεί αήθεις επιθέσεις από άντρες συναδέλφους της, επιθέσεις που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και εξακολουθεί να λέει την άποψή της ακόμα κι αν κάποιοι δεν θέλουν να την ακούσουν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κόρη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντόπουλου, ωστόσοχαράζει τη δική της πορεία στην πολιτική.

zoi alexis tsipras

Δεν είναι τυχαίο ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αναδείχθηκε η πρώτη σε ψήφους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

zoi se omilia tsipra

Έχει αποδείξει με τη μαχητική της στάση ότι δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα…

Ποια είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το Δεκέμβριο του 1976. Είναι δικηγόρος, μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, ειδικευμένη στο Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου και πήρε το πρώτο της πτυχίο. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και εξελέγη μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995. Ήταν επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA). ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Πρόγραμμα παροχής δωρεάν Νομικής Βοήθειας του Δ.Σ.Α. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.

zoi kontino plano

To 1999-2000 έκανε το μεταπτυχιακό της στη To 1999-2000 έκανε το μεταπτυχιακό της στη Νομική Σχολή της Σορβόννης, με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και την Αντεγκληματική Πολιτική στην Ευρώπη.

Από το 2003 ασκεί μάχιμη δικηγορία στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, με έμφαση στη δυναμική υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έχοντας χειριστεί πολλές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινωνία και την κ Στις ευρωεκλογές 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του 2012 (Μάιος-Ιούνιος) εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας. Είναι υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου και παρακολούθησης του Μνημονίου.