Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Το μνημόνιο ξαναράφτηκε από άλλους ράφτες (photos+vid)

Παρασκευή Βονάτσου

Σταθερός στη θέση ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης αποτελεί προέκταση του μννημονίου, εμφανίστηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε το ΚΚΕ σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης με το Eurogroup

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «είναι να παρουσιάζει τη νέα συμφωνία, ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και της στήριξης του λαού στην κυβερνητική πολιτική. Πάει πολύ να κάνει το λαό συνένοχο στη μονιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην παράταση των μνημονίων και της επιτήρησης».

«Η κυβέρνηση βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, μιλά για παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αναδείχτηκε από την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου «σκορπίζοντας στον ελληνικό λαό και τη νεολαία ελπίδες και προσδοκίες, που ακόμα και σήμερα σε μεγάλη πλειοψηφία του λαού υπάρχουν».

«Ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έφερε στη βουλή αμέσως νόμο κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, έτσι όπως πίστευε ότι θα κάνει ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου και των δεσμεύσεων που αυτό προέβλεπε, δηλαδή συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δηλαδή παράταση, χωρίς ημερομηνία για λήξη, των τραγικών συνεπειών του Μνημονίου στη ζωή του λαού» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Όλοι ξέρουμε ότι δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό. Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος που το έλεγε αυτό και ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση» συμπλήρωσε.
«Το ότι το μνημόνιο «σκίστηκε» και ξαναράφτηκε, από άλλους ράφτες αυτή τη φορά, είναι φανερό. Η ουσία είναι ότι ράφτηκε στο ίδιο πατρόν και με άλλο ύφασμα» είπε.

«Οι μάσκες έπεσαν»

Σε δηκτικό του σχόλιο για την συμφωνία με το Eurogroup, o ΓΓ του ΚΚΕ είπε: «Οι Αποκριές πέρασαν, το τριώδιο τελείωσε και οι μάσκες έπεσαν».

«Κι ας προσπαθούν να κοροϊδέψουν ξανά και ξανά οι κυβερνώντες υπουργοί και ο πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η τρόικα μετονομάστηκε σε «3 θεσμοί», λες και δεν ήταν ξανά οι ίδιοι, δηλαδή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Εντάξει, λοιπόν, όπως θέλετε, αγαπητοί κύριοι. Όμως ποιος θα αρνηθεί ότι: Οι 3 θεσμοί - τρόικα είναι εδώ; Ποιος θα αρνηθεί ότι η δανειακή σύμβαση - μνημόνιο - και εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ;» πρόσθεσε.

Όπως είπε, παραμένουν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που πέρασαν με τα μνημόνια, «παραμένουν και ενισχύονται όλα αυτά για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε».

«Για ποια Ελλάδα μιλάει ο πρωθυπουργός όταν λέει «"κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια"; Γιατί "Ελλάδα" είναι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που αυγατίζουν τα κέρδη τους, «Ελλάδα» είναι και η λαϊκή οικογένεια που δίνει μάχη καθημερινά ακόμα και για τα στοιχειώδη» σημείωσε σε άλλο σημείο.

Επίσης έκανε λόγο για «μέιλ Βαρουφάκη» και χαρακτήρισε όλα τα μέτρα «τοξικά, γιατί είναι βαθιά ταξικά».

«Η θέληση να απαλλαγούμε από τα μνημόνια μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο όταν πούμε ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, στηρίζοντας την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

(φωτογραφίες Γιώργος Διαμαντάκης)