Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Πραξικοπηματική η ενέργεια των Σκοπίων

Newsbomb

Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα δημιουργώντας μία θλιβερή πραγματικότητα για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και προκαλώντας «ασφυξία» στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας χαρακτηρίζει την ενέργεια των Σκοπίων ως «πραξικοπηματική».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Μουζάλας είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε μία πραξικοπηματική ενέργεια. Πέντε αρχηγοί αστυνομιών, παίρνουν μία απόφαση που αλλάζει την απόφαση των Πρωθυπουργών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υποστήριξε ότι η χώρα μας απαντά σε αυτήν την κίνηση, εξαντλώντας όλα τα διπλωματικά περιθώρια που υπάρχουν.

«Θα τα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Με δυσκολίες και πολύ μεγάλες προσπάθειες, θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο υπουργός και τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ενωμένοι εμείς οι Έλληνες –χωρίς ξενοφοβίες, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην περίφημη ομάδα του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) που έχουν σηκώσει το δικό τους «μπαϊράκι» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για «βαρύ αντιευρωπαϊσμό» και πως «τραυματίζει βαθύτατα την Ευρώπη».

Για την στάση της Αυστρίας ο Γιάννης Μουζάλας, ήταν ξεκάθαρος: «Εγώ την Αυστρία δεν την χαρίζω στο Βίσεγκραντ , αλλά με λυπεί ότι η Αυστρία κάνει ότι περνάει από το χέρι της -το ένα λάθος μετά το άλλο - για να βάλει μόνη της τον εαυτό της στο Βίσεγκραντ. Της αναγνωρίζω το γεγονός ότι έχει κρατήσει πρόσφυγες, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να κάνει ζημιά στην Ελλάδα. Να συμμαχεί με χώρες που η γραμμή τους είναι: μην εφαρμόζετε τις αποφάσεις της ΕΕ».