Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τη Μέρκελ την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα; (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Ευθεία επίθεση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη την Παρασκευή (10/02/2017) στη Βουλή για τη διαφθορά, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ειδική μνεία στην υπόθεση της Siemens αλλά και στον φυγόδικο,Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τη χαρακτηριστικά αναφορά του κ. Τσίπρα στη Βουλή

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ειδικότερα στις κωλυσιεργίες που προκλήθηκαν σε ό,τι αφορά της πολύκροτης δίκης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

«Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν 67 στελέχη, δεν κάτσει ένας: ο κύριος Χριστοφοράκος. Και δεν θα κάτσει διότι κάποιες κυβερνήσεις που ήταν και φίλος, κολλητός, είχαν φροντίσει να φύγει από τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία από τη δίκη του επίσης φυγόδικου, Χρήστου Καραβέλα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την έκδοσή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ώστε να δικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Και διερωτήθηκε: «Γνωρίζοντας ότι σύντομα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ, θα της ζητήσει την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα;».

«Αυτό θα πει κοινό μέτωπο των πολιτικών κομμάτων, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην καταπολέμηση των φαινομένων της διαφθοράς στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα