ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πόρτα» από τη Συγγρού! Στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ο Καμίνης

«Πόρτα» από τη Συγγρού! Στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ο Καμίνης

Μεθαύριο Πέμπτη (23/10/2014) θα γίνουν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με το παρασκήνιο να είναι έντονο, καθώς έχει άμεσες πολιτικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η παράταξη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη δείχνει να έχει το προβάδισμα, ωστόσο το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο Γιώργος Καμίνης, περιπλέκει τα πράγματα σε περίπτωση που εξασφαλίσει τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν σήμερα Τρίτη (21/10/2014) στον Τύπο, ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε επικοινωνήσει με τη Νέα Δημοκρατία μετεκλογικά προκειμένου να εξασφαλίσει διακομματική στήριξη προς το πρόσωπο του, ώστε να είναι υποψήφιος επικεφαλής των δημάρχων όλης της χώρας.

Από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφόρο Συγγρού ωστόσο του έριξαν «πόρτα» προκρίνοντας τη λύση Πατούλη, κάτι που οδήγησε τον Καμίνη στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πόλου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός αυτό αλλά και οι βλέψεις του να παίξει ρόλο στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, μάλλον έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο μεγαλύτερο μέρος των πασοκογενών δημάρχων, που έτσι και αλλιώς δεν είδαν με καλό μάτι τη συνάντηση του με τη Ρένα Δούρου.

Οι τελικές υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΚΕΔΕ πάντως, θα προκύψουν μετά την εκλογή των 30 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, οπότε μέχρι τότε θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πόσες πιθανότητες θα έχει ο Δήμαρχος Αθηναίων να εκλεγεί ο ίδιος. Διαφορετικά θα επιλεγεί κάποιο άλλο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του για να θυσιαστεί σε ενδεχόμενη ήττα.

Διαβάστε επίσης

«Κατεβαίνει» στη Β' Αθήνας ο Δένδιας