ΚΟΣΜΟΣ

Το αντιτορπιλικό USS Truxton πέρασε τα Δαρδανέλια

Το αντιτορπιλικό USS Truxton πέρασε τα Δαρδανέλια

Το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ οπλισμένο με κατευθυνόμενα Α/Α βλήματα , το USS Truxton, διέσχισε τα Δαρδανέλια στο δρόμο της προς τη Μαύρη Θάλασσα εν μέσω κρίσης της Κριμαίας.

Η Δαρδανέλια είναι τα γνωστά Στενά στην Τουρκία που χωρίζει την Ευρώπη και την Ασία. Η Truxton έχει ακόμη να περάσει μέσα από το Βόσπορο Στενά στην Κωνσταντινούπολη πριν φτάσει στη Μαύρη Θάλασσα.

Το Truxton είναι μέρος της κατηγορίας Arleigh Burke καταστροφέας του και είναι από τους μεγαλύτερους καταστροφείς που κατασκευάστηκε ποτέ για το ναυτικό των ΗΠΑ. Έχει σχεδιαστεί σαν ένα πολεμικό πλοίο πολλαπλών ρόλων με αντιαεροπορικών βλημάτων ,ανθυποβρυχιακό πόλεμο και με δυνατότητες εναντίον στόχων επιφανείας .

Το USS Truxton είναι να πραγματοποιήσει ασκήσει με τις Ρουμανικές και Βουλγαρικές δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού δύο μέλη του ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνουν κοινές ασκήσεις συμπεριλαμβανομένων προσγείωση αεροσκαφών σε πλοία.

«Επιχειρήσεις του Truxton στην Μαύρη Θάλασσα είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν από την αναχώρησή του αντιτορπιλικού από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο υπολοχαγός Shawn Eklund, εκπρόσωπος για τον αμερικανικό στρατό.

Το Truxton είναι μέρος της Αρμάδας του George HW Bush Carrier Strike Group, η οποία άρχισε πρόσφατα τη Μεσόγειο και την κατάρτιση των περιφερειακών ναυτικών ασκήσεων

Ουκρανοί bloggers μοιράζονται τις εικόνες ως πυρηνικό αεροπλανοφόρο με τη Φρεγάτα hashtag η οποία ήταν στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Κίεβο.

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Tomasz Siemoniak, δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ θα στείλει 12 F-16 μαχητικά αεροσκάφη και 300 άτομα προσωπικό στην Πολωνία την επόμενη εβδομάδα για να λάβουν μέρος σε μια άσκηση εκπαίδευσης, των οποίων το μέγεθος έχει επεκταθεί σε απάντηση η κρίση στην Ουκρανία.

Η άσκηση θα πρέπει να επικεντρώνεται στη βάση “Λίντσερ” στην κεντρική Πολωνία και ήταν αρχικά μόνο για να συμμετέχουν μεταγωγικά αεροσκάφη.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι άλλα έξι F-15 μαχητικά αεροσκάφη θα αποσταλούν στη Λιθουανία για να βοηθήσουν τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Πηγη veteranos.gr

Διαβάστε επίσης

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα