ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση στις κυρώσεις, το made in Russia Τραπεζικό σύστημα πληρωμών

Απάντηση στις κυρώσεις, το made in Russia Τραπεζικό σύστημα πληρωμών

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (Τράπεζα της Ρωσίας) αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της, εθνικό σύστημα πληρωμών, ανταγωνιστικό στις διεθνώς γνωστές πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard. Αυτό γίνει από το μηδέν.

Μάλιστα, ακόμα και σε τεχνολογικό επίπεδο, θα σχεδιαστεί από την αρχή, και θα είναι αποκλειστικά made in Russia. Το νέο σύστημα πληρωμών προγραμματίζεται να λειτουργεί το 2015, και οι πρώτες κάρτες με το δικέφαλο αετό (το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας) θα εκδοθούν σε ενάμιση χρόνο.

Το ρωσικό, εθνικό σύστημα πληρωμών θα δημιουργηθεί στη βάση τεχνολογικής πλατφόρμας που θα μας ανήκει, θα ανήκει στη χώρα μας, ανακοίνωσε στις 29 Ιουλίου η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Η απόφαση να δημιουργήσουμε και να χρησιμοποιούμε μια αποκλειστικά δική μας τεχνολογική βάση, είναι οριστική. Η πλατφόρμα θα στηθεί με βάση τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας, αλλά και αυτές στο εξωτερικό», εξήγησε στο πρακτορείο «ITAR-TASS» ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Κρατικής Δούμας, Ανατόλι Αξάκοφ.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων σε ρωσικές εταιρείες και ιδιώτες