ΕΛΛΑΔΑ

Πεντακάθαρη η θάλασσα στην Πιερία

Πεντακάθαρη η θάλασσα στην Πιερία

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διαθέτει ίσως από τις πιο καθαρές θάλασσες στην ευρύτερη περιοχή κι αυτό δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την τουριστική αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης.

Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών των νερών κολύμβησης στις ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επιβεβαιώνουν με επιστημονικά χαρακτηριστικά, την εξαιρετική τους ποιότητα, ακόμη και σε ακτές παραθαλάσσιων οικισμών.

Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έχει θέσει σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα συστηματικών δειγματοληπτικών ελέγχων των νερών κολύμβησης, με στόχο την έκδοση των σχετικών Περιφερειακών Αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας των νερών κολύμβησης.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας των νερών κολύμβησης, επαναλαμβάνεται κάθε έτος, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο (με δειγματοληψίες κάθε 15 ημέρες). Βάση του προγράμματος διενεργούνται συστηματικές δειγματοληψίες και αναλύσεις μικροβιολογικών και άλλων παραμέτρων, με σκοπό την ποιοτική παρακολούθηση και ταξινόμηση των κολυμβητικών υδάτων. Η ετήσια έκθεση παρακολούθησης με τα αποτελέσματά τους κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι λήψεις των δειγμάτων των νερών κολύμβησης φέτος πραγματοποιούνται σε 21 επιλεγμένες θέσεις σε όλη την έκταση της ακτογραμμής της Πιερίας. Οι απαιτούμενες εργασίες ανάλυσης των νερών εκτελούνται από πιστοποιημένο εργαστήριο, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής διενέργειας των εργαστηριακών αναλύσεων. Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο επιβεβαιώνει ότι σε όλες τις παραλίες, από το βόρειο έως το νότιο τμήμα της Π.Ε. Πιερίας τα νερά κολύμβησης είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κολύμβηση.

Διαβάστε επίσης

Γυναίκα πλοίαρχος πολεμικού πλοίου απολύθηκε λόγω ...έρωτα