ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ευρωψηφοδέλτιο και η Ντόρα…

Το ευρωψηφοδέλτιο και η Ντόρα…

Οι μεν λένε ότι το σκέφτεται, οι δε πιστεύουν πως θα κάνει το βήμα και θα είναι υποψήφια για τις ευρωεκλογές η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκείνη αποφεύγει ακόμα να πει το παραμικρό ή μάλλον λέει ότι δεν της έχει γίνει καμία πρόταση.

Σίγουρο είναι πως η Ντόρα κρύβει ειδήσεις, όπως λένε και παλιοί συνεργάτες της από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού (στην κυβέρνηση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη). Πώς διαφορετικά μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι μόλις άκουσε ότι θα επιβληθεί ασυμβίβαστο βουλευτικής ιδιότητας και υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές έσπευσε αμέσως να το επιδοκιμάσει:

«Είναι ανέντιμο να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευτής και να παραμένεις βουλευτής» είπε συγκεκριμένα. Τη ρώτησαν εάν σε περίπτωση που είναι υποψήφια θα παραιτηθεί από βουλευτής και απάντησε καταφατικά, αλλά πρόσθεσε γελώντας: «Δεν θα είμαι». Άντε πάλι να βγάλεις άκρη. Επιπλέον είπε ότι είναι σωστή η απόφαση του κ. Σαμαρά «ώστε να υπάρχει ισότητα όρων που είναι η βασική αρχή της Δημοκρατίας».

Οι κακές γλώσσες πιστεύουν ότι πιέζει για να λάβει πρόταση κι όχι μια οποιαδήποτε πρόταση αλλά αυτή που θα λέει πως αν έρθει πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο θα γίνει (αυτομάτως) η επόμενη Επίτροπος…