Συμβάσεις εργασίας τέλος στις ΔΕΚΟ

Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ειδικών προνομίων που απολάμβαναν οι εισηγμένες και μη Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ), προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Συμβάσεις εργασίας τέλος στις ΔΕΚΟ
SEX
1'

Στο έγγραφο που εστάλη από το ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες, τονίζεται ότι εργαζόμενοι σε κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις απολαμβάνουν σήμερα μια σειρά από εργασιακά προνόμια (καθιερωμένο ύψος υπερωριών, μπόνους, αυτοματοποιημένες αυξήσεις μισθών), τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις διατηρήθηκαν και στις περιπτώσεις που έγινε μερική ή ολική αποκρατικοποίησή τους.

Με αυτό το δεδομένο, τονίζεται ότι αυτά τα προνομιακά μισθολόγια θέτουν τις επιχειρήσεις, οι οποίες τα προσφέρουν, σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, αφού περιορίζουν τις δυνατότητες περικοπών στο λειτουργικό τους κόστος.

Διαβάστε περισσότερα για το τέλος των συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, στο NewsCode.gr

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή