ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 93-72: Τον «έκαψε» ο Βιλντόζα και... κατέρρευσε! (videos)

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 93-72: Τον «έκαψε» ο Βιλντόζα και... κατέρρευσε! (videos)

Euroleague: Ο Λούκα Βιλντόζα πήρε «φωτιά» έξω από τα 6μ75 και «έκαψε» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του.

Η Μπασκόνια επικράτησε 93-72, με τον Αργεντινό γκαρντ να κάνει τρομερή εμφάνιση (19π. με 5/7 τρίποντα) και μαζί με τον Πίτερς να ηγείται στο ξέσπασμα που έκανε η ομάδα του μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 14 πόντους κι από εκεί και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή με τον Παναθηναϊκό να... καταρρέει! Το «τριφύλλι» για ακόμα ένα ματς δέχθηκε κοντά στους 100 πόντους και μοιραία ολοκληρώνει τη «διαβολοβδομάδα» με δύο ήττες, οι οποίες το «βυθίζουν» στη βαθμολογία της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι (10-2) κι έδειξε διάθεση να «χτυπήσει» το ματς, αλλά σταδιακά αντιμετώπισε προβλήματα με την ασφυκτική άμυνα της Μπασκόνια. Ένα σερί 7-0 έφερε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ (27-23) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Οι παίκτες του Βόβορα προσπάθησαν να γίνουν πιο συνεπείς στην άμυνα και γι' αυτό άλλαζαν διαρκώς την άμυνα τους από man to man σε ζώνη, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει να ελεύθερα σουτ.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Βιτόρια να ξεφύγει σταδιακά και προηγοηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 18ο λεπτό (44-34). Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 31-32, οι «πράσινοι» σκόραραν μόνο με βολές.

Ο Παπαγιάννης έκανε τρομερή δουλειά (11π., 9ρ.), με το «τριφύλλι» να πιέζει στο επιθετικό ριμπάουντ. Κάπως έτσι ανανέωσε διαδοχικές κατοχές, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να «ροκανίσει» τη διαφορά και να μειώσει στον πόντο (50-49).

Από την άλλη πλευρά, ο Βιλντόζα κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, μετρώντας 4/5 τρίποντα. Όταν στην επιθετική εξίσωση μπήκε κι ο Πίτερς, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 66-56, πριν το καλάθι του Φόστερ στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Οι δύο παίκτες έφεραν την Μπασκόνια στο +14 (72-58), η οποία ήταν κι η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Γιώργο Βόβορα να καλέσει τάιμ άουτ, 8'31'' πριν το τέλος. Από εκεί και πέρα ήρθε η... κατάρρευση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρέθηκε πίσω με 87-63 στο 37'!

Τα στατιστικά των δύο ομάδων...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αρνούνται να δώσουν κλίνες οι ιδιωτικές κλινικές - Με επίταξη απειλεί το υπ. Υγείας