ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Άλωσε τη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός με σκληρή άμυνα και τρίποντα

Euroleague: Άλωσε τη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός με σκληρή άμυνα και τρίποντα
InTime

Euroleague: Σπουδαία νίκη 96-88 μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα κόντρα στη Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τους «ερυθρόλευκους» που ήταν κυρίαρχοι σε όλο τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Βαρκελώνη για την εξ αναβολής αναμέτρηση της Euroleague με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα. Κόντρα στους Καταλανούς που έχουν ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της φετινής διοργάνωσης, οι Πειραιώτες έκαναν μια ολοκληρωτική εμφάνιση, την καλύτερή της του φετινή σεζόν, και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη (96-88) μέσα στη Βαρκελώνη.

Το ξεκίνημα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν… ονειρικό. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 12-0 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και η Μπαρτσελόνα πέτυχε το πρώτο της καλάθι μετά από περίπου πέντε λεπτά αγώνα! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει ρυθμό και τον τρόπο να ελέγχουν την κατάσταση με αποτέλεσμα να προηγηθούν 26-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, μετά και τις φωνές του Γιασικεβίτσιους στον πάγκο, και «μάζεψε» το σκορ ημιχρόνου το οποίο ήταν 47-51.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά… γκάζι και με εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια αλλά και πάρα πολύ σκληρή άμυνα, για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι «μπλαουγκράνα», κατάφερε και πάλι να «ανοίξει» τη διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με +9 στην τελευταία περίοδο (63-72) και κατάφεραν να αντέξουν στην τελική αντεπίθεση των Καταλανών. Στο τελευταίο λεπτό η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να «χτυπήσει» με την ταχύτητα του Καλάθη και να «ροκανίσει» τη διαφορά, ο Ολυμπιακός όμως ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και κατάφερε να επικρατήσει 96-88 σε ένα σπουδαίο βράδυ για αυτόν στη φετινή Euroleague.

Μετά από αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός «ανέβηκε» στο 6-5 στη βαθμολογία, ενώ η Μπαρτσελόνα παραμένει πρώτη έχοντας ρεκόρ 9-3, πλην όμως υπάρχουν ομάδες που μπορούν να τη φτάσουν ή και να την ξεπεράσουν μετά από τα παιχνίδια που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα για τη 13η αγωνιστική.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα στατιστικά του αγώνα

Τα highlights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Αυστηρά στα 500 κρούσματα η συζήτηση για άρση lockdown