ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ο ήρωας Χίγκινς έστειλε την Μπαρτσελόνα στον τελικό! - Χτύπησε ο Καλάθης (videos)

Χίγκινς Μπαρτσελόνα

Euroleague: Με καλάθι του Κόρι Χίγκινς, 0.8'' πριν το φινάλε, η Μπαρτσελόνα λύγισε 84-82 την Αρμάνι Μιλάνο και προκρίθηκε στον τελικό του Final Four της Κολωνίας.

Όπως ο πρώτος ημιτελικός, έτσι κι ο δεύτερος ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στο... σουτ! Αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε ήταν οι «μπλαουγκράνα» κι αυτό το οφείλουν στον Αμερικανό περιφερειακό.

Ο Χίγκινς έβαλε το μεγάλο σουτ στο φινάλε κι ενώ νωρίτερα ο συγκλονιστικός Κέβιν Πάντερ είχε αστοχήσει σε ελεύθερο τρίποντο. Ο παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο είχε «κουβαλήσει» την ομάδα του, ωστόσο δεν έβαλε το μεγάλο σουτ και στο φινάλε ξέσπασε σε κλάματα!

Από την άλλη, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πανηγύρισαν την επιστροφή τους σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2010! Ο τραυματισμός, όμως, του Νικ Καλάθη μετρίασε κάπως τη χαρά εν όψει και του τελικού με την Αναντολού Εφές. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού χτύπησε στον αστράγαλο στο 37ο λεπτό και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-24, 51-42, 67-71, 84-82.

Μπαρτσελόνα
Τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα
Αρμάνι Μιλάνο
Τα στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο

Ο τελικός

Η ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια θα γίνει γνωστή το βράδυ της Κυριακής (30/5) και θα είναι μια εκ των Μπαρτσελόνα ή Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν διεκδικεί το παρθενικό τρόπαιο της ιστορίας της, ενώ οι «μπλαουγκράνα» το τρίτο τους και πρώτο από το 2010.

Το πρόγραμμα του Final Four

Ημιτελικά (28/5)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές 86-89
Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο 84-82

Κυριακή (30/5)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο (18:30)
Αναντολού Εφές - Μπαρτσελόνα (21:30)

*Όλοι οι αγώνες θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports1HD

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τη Δευτέρα - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά