ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο ο Κάιρι Ίρβινγκ – «Μας προστατεύει ο Θεός»

Κάιρι Ιρβινγκ NBA
AP Images

ΝΒΑ: Ο Κάιρι Ίρβινγκ έχει αποφασίσει να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και δεν σκοπεύει να αλλάξει γνώμη, μολονότι κινδυνεύει να χάσει τα εντός έδρας ματς των Μπρούκλιν Νετς.

Ο Άντριου Ουίγκινς αποφάσισε να εμβολιαστεί και θα αγωνιστεί σε όλα τα ματς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, κάτι που δεν σκοπεύει να κάνει ο Αμερικανός γκαρντ.

Ο Ίρβινγκ ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα του, ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα θα χάσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των Νετς, καθώς στη Νέα Υόρκη για να μπορέσει ένας παίκτης να αγωνιστεί θα πρέπει να έχει κάνει το εμβόλιο.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι το ΝΒΑ έχει γνωστοποιήσει επίσημα ότι όποιος παίκτης δεν παίξει σε ματς επειδή είναι ανεμβολίαστος θα χάσει κι ένα μέρος του μισθού του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της λίγκας, Μάικ Μπας: «Οποιοσδήποτε παίκτης επιλέξει να μην συμμορφωθεί με τις τοπικές εντολές εμβολιασμού δεν θα πληρωθεί για τις αναμετρήσεις που χάνει».

Επίσης, στον Καναδά όσοι αθλητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και σπάσουν την καραντίνα τότε θα έχουν ποινικές διώξεις. Συγκεκριμένα, κινδυνεύουν με χρηματικό πρόστιμο 750.000 δολαρίων ή φυλάκιση έξι μηνών!

Ο Ίρβινγκ, πάντως, σκοπεύει να στηρίξει την απόφαση του κι όπως έγραψε στο twitter: «Με προστατεύει ο Θεός, όπως και την οικογένειά μου. Είμαστε ενωμένοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Τραγωδία στο Μπολσόι: Η στιγμή που ο χορευτής χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παράστασης (vid)

Ο σχεδιαστής του οίκου Balmain σόκαρε τον πλανήτη – Η φωτό που αποκάλυψε το φρικτό ατύχημα