ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurobasket 2022: Τρίτο φαβορί για το χρυσό η Ελλάδα

Εθνική Ελλάδας
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Eurobasket 2022: Η FIBA παρουσίασε το αρχικό power ranking του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την Εθνική να είναι τρίτο φαβορί.

Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται μόνο η κάτοχος του τίτλου, Σλοβενία κι η Γαλλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άλλαξε σελίδα και με τον Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία και τον Γιάννη Αντετοκούνμπό ηγέτη, δείχνει πιο έτοιμo από ποτέ για την επιστροφή στο βάθρο.

Στο πρώτο επίσημο power ranking, η Εθνική είναι το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Να θυμίσουμε ότι η «γαλανόλευκη» στοχεύει στην επιστροφή της στο βάθρο, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

Η τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία βρίσκεται στην κορυφή και την ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Γαλλία. Κάτω από την Εθνική, βρίσκονται η Σερβία κι η Λιθουανία, οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

«Γαλανόλευκος» Αύγουστος

Ο Αύγουστος είναι συνυφασμένος με τις παραλίες, ωστόσο για τους διεθνείς φέτος θα είναι ο μήνας που θα «λιώσουν» στο παρκέ, σε μια προσπάθεια να «χτίσουν» το όνειρο τους για το Eurobasket 2022.

Η προετοιμασία της Εθνικής θα ξεκινήσει την πρώτη ημέρα του Αυγούστου, ο οποίος θα έχει έντονο «γαλανόλευκο» χρώμα. Πέρα από την προετοιμασία για το μεγάλο «ραντεβού» του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα έχει και δύο σημαντικές υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Με τη Σερβία στο Βελιγράδι και το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο φιλικά με την Ισπανία. Ένα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων κι ένα στη Μαδρίτη, ενώ 17-19 Αυγούστου θα διεξαχθεί στο τουρνουά Ακρόπολις, στο οποίο θα λάβουν μέρος η Γεωργία, η Πολωνία κι η Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις