ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και μετά… χαμός – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Basket League
Intime News

Basket League: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι (και φέτος) μια ταχύτητα μόνοι τους, αλλά από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες υποσχόνται μεγάλες μάχες για την Ευρώπη και την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Το 31ο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ ξεκινάει και περιλαμβάνει συνολικά 12 ομάδες, με μοναδικό νέο «πρόσωπο» να είναι η Καρδίτσα.

Ο Ολυμπιακός έκανε δυναμική επιστροφή την περασμένη σεζόν, κατακτώντας το νταμπλ και δείχνει και φέτος να έχει τον πρώτο λόγο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διατηρήσει τον βασικό «κορμό» τους κι έκαναν τις απαραίτητες ενισχύσεις. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο 2022/23 με την κατάκτηση του Super Cup.

Στον τελικό νίκησε τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας τις οκτώ σερί νίκες σε ντέρμπι «αιωνίων». Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το καλοκαίρι το «χτίσιμο» της ομάδας από το «μηδέν» και προχώρησαν σε πολλές αλλαγές παικτών. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Το «τριφύλλι», όπως είναι φυσικό, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βρει «χημεία».

Στα αξιοσημείωτα είναι, χωρίς αμφιβολία, κι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Περιστερίου από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

Οι εφτά ξένοι

Η ΓΣ του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την πρόταση των ομάδων για την αύξηση των ξένων παικτών από έξι σε εφτά. Για να τεθεί σε ισχύ, βέβαια, θα πρέπει να την εγκρίνει κι η ΕΟΚ, με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει εφτά μη Έλληνες παίκτες στο ρόστερ της και έξι στη δωδεκάδα των αγώνων. Δεν θα χρειάζεται δηλαδή να προχωρούν σε δήλωση αλλαγής ξένου, όπως γινόταν μέχρι πέρσι. Το συγκεκριμένο μέτρο επηρεάζει άμεσα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αυτή τη στιγμή εκτός Basket League τον Ταρίκ Μπλακ κι οι «πράσινοι» τον Νέιτ Ουόλτερς.

Η 1η αγωνιστική της Basket League

Σάββατο (8/10)

ΓΗΠΕΔΟ

ΏΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΚΑΝΑΛΙ

Λαυρίου

16:00

Λαύριο – Προμηθέας Π.

Παπαπέτρου-Μάνος-Τσολάκος

ΕΡΤ3

«Πλάτων»

17:00

Ιωνικός Ν. – Κολοσσός Ρ.

Τσαρούχα-Τζιοπάνος Ν.-Μαλαμάς

ΕΡΤSports1

«Ανδρέας Παπανδρέου»

19:15

Περιστέρι – ΠΑΟΚ

Κορομηλάς-Συμεωνίδης- Τσιμπούρης

ΕΡΤ3

Κυριακή (9/10)

ΓΗΠΕΔΟ

ΏΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΚΑΝΑΛΙ

Αλεξάνδρειο

16:00

Άρης – Παναθηναϊκός

Πουρσανίδης Γ.-Πιτσίλκας-Θεονάς

ΕΡΤ3

Άνω Λιοσίων

19:15

ΑΕΚ –

Καρδίτσα

Κάρδαρης-Γερακίνης-Τηγάνης

ΕΡΤ3

Δευτέρα (10/10)

ΓΗΠΕΔΟ

ΏΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΚΑΝΑΛΙ

Απόλλων Π.

19:15

Απόλλων Π. – Ολυμπιακός

Ζαχαρής-Μπακάλης-Αγραφιώτης Ιωάν.

ΕΡΤ3

Σχετικές ειδήσεις