ΜΠΑΣΚΕΤ

Σέλτικς: Διώχνουν τον καλύτερο παίκτη τους για να πάρουν τον πιο ιδιόρρυθμο γκαρντ του NBA

Σέλτικς: Διώχνουν τον καλύτερο παίκτη τους για να πάρουν τον πιο ιδιόρρυθμο γκαρντ του NBA
Οι Σέλτικς φέρεται πως εξετάζουν την ανταλλαγή του Μπράουν με τον Γιανγκ
AP Photo/Hakim Wright Sr.

Σέλτικς: Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για μία ανταλλαγή που ετοιμάζει η ομάδα της Βοστώνης, περιλαμβάνοντας τον Τζέιλεν Μπράουν, έναν από τους δύο καλύτερους παίκτες τους τη φετινή σεζόν.

Οι Κέλτες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα play offs του NBA και μάλιστα «παλεύουν» με τους Μιλγούοκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την κορυφή της Ανατολής και το πλεονέκτημα έδρας. Το πλάνο τους στηρίζεται εν πολλοίς στους Τζέιλεν Μπράουντ και Τζέισον Τέιτουμ, μία επένδυση που είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι Σέλτικς ετοιμάζονται να «σπάσουν» αυτό το δίδυμο και να εμπιστευτούν έναν από τους πιο ιδιόρρυθμους γκαρντ στον «μαγικό κόσμο» του NBA. Ο λόγος γίνεται για τον Τρέι Γιανγκ, ο οποίος δεν διανύει την καλύτερη θητεία του στους Ατλάντα Χοκς καθώς οι σχέσεις του με την ομάδα και τους συμπαίκτες του είναι τεταμένες.

Σύμφωνα με το «NBA Analysis Network», οι Κέλτες θέλουν να προχωρήσουν στην επικείμενη ανταλλαγή το ερχόμενο καλοκαίρι, αφήνοντας τους 26.7 πόντους ανά μέσο όρο του Τζέιλεν Μπράουν, αλλά και τα 6.9 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ και να «πάρουν» τους 26.7 πόντους του Τρέι Γιανγκ και τις 10 ασίστ ανά παιχνίδι. Όμως, το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από τους αριθμούς.

Συγκεκριμένα, αυτό που σημειώνεται στον Τύπο των ΗΠΑ είναι κατά πόσο θα βοηθήσει τους Σέλτικς ένα τέτοιο trade, αφού θα αποχωρήσει από την ομάδα ένας παίκτης που διανύει την 7η σεζόν στον σύλλογο, έχει ανδρωθεί μπασκετικά στην Βοστώνη και στην θέση του θα έρθει ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει «ωρολογιακή βόμβα» στα αποδυτήρια.

Πάντως, από την πλευρά του, ο φόργουορντ των Κελτών, σε δηλώσεις του στον Λόγκαν Μέρντοκ στο «The Ringer» άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αφού προτεραιότητά του είναι να βρίσκεται σε μία ομάδα που τον εκτιμά.

«Θα δούμε πώς θα νιώθω εγώ με την ομάδα και πώς θα νιώθουν αυτοί μαζί μου με τον καιρό. Ελπίζω ό,τι και να γίνει, να βγάζει νόημα. Θα μείνω εκεί που θέλω. Θα μείνω εκεί που με χρειάζονται και μου συμπεριφέρονται σωστά», ανέφερε αρχικά.

Και κατέληξε: «Αν είναι να μείνω σε όλη μου την καριέρα, ας μείνω. Αν δεν μείνω, πάλι θα το δεχτώ. Κάποιοι από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία, δεν τελείωσαν την καριέρα τους στις ομάδες όπου μεγαλούργησαν. Ο Μάικλ Τζόρνταν τελείωσε την καριέρα του στους Ουίζαρντς. Όσο και αν είμαι ευχαριστημένος εδώ, θα δούμε τι θα μου φέρει η ζωή».

Σχετικές ειδήσεις