ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Πήρε θέση για τον Ουόκαπ - «Δεν θα ακολουθήσουμε τακτικές κοροϊδίας κι ανθελληνισμού»

Παναθηναϊκός: Πήρε θέση για τον Ουόκαπ - «Δεν θα ακολουθήσουμε τακτικές κοροϊδίας κι ανθελληνισμού»

Θέση για την «ελληνοποίηση» του Τόμας Ουόκαπ, με διαδικασία fast track από την ΕΟΚ και το κράτος, πήρε ο Παναθηναϊκός, τονίζοντας πως δεν θα ακολουθήσει τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού που πλήττουν ανεπανόρθωτα το ελληνικό μπάσκετ.

Την αντίδραση του Παναθηναϊκού έφερε η είδηση της απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου με ταχύτατες διαδικασίες από τον Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού.

Μια εξέλιξη που του δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα αδειάζει μια θέση ξένου για τους «ερυθρόλευκους».

Οι «πράσινοι» με δική τους θέση ξεκαθάρισαν πως δεν θα ακολουθήσουν ανάλογες «τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού», μιας και αποτελούν τη «μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού, που πρεσβεύει παντού τα ελληνικά ιδεώδη».

Αναλυτικά η θέση του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ακολουθήσει ποτέ τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού που πλήττουν ανεπανόρθωτα το ελληνικό μπάσκετ.

Δεν πρόκειται να ζητήσει την ελληνοποίηση δικών της ξένων αθλητών, ούτε θα μπει στη διαδικασία να ζητήσει να παίξουν περισσότεροι ξένοι και λιγότεροι Έλληνες αθλητές στο πρωτάθλημά μας.

Διότι είμαστε ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού, που πρεσβεύει παντού τα ελληνικά ιδεώδη».

Κοντός: «Με ένα τηλέφωνο και ένα κωλόχαρτο όλα γίνονται»

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Κοντός, με story στο Instagram καυτηρίασε τη... fast track ελληνοποίηση του Αμερικανού γκαρντ των «ερυθρόλευκων», σε σχέση με ανθρώπους που μένουν χρόνια στην Ελλάδα και δεν τα καταφέρνουν.

Παράλληλα, «χρέωσε» αυτή την εξέλιξη στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

«Σε 19 μήνες Έλληνας την ίδια ώρα που άλλοι παλεύουν για χρόνια να πάρουν διαβατήριο της χώρας που φοιτούν στα σχολεία της, κρατάνε τη σημαία της και αναπνέουν από μωρά τον αέρα της. Με ένα τηλέφωνο και ένα κωλόχαρτο για κάποιον που απάντησε "είμαι αμερικανός" όλα γίνονται. Άλλη μια επιτυχία της διοίκησης Λιόλιου για το "ελληνικό μπάσκετ"», ανέφερε χαρακτηριστικά.