ΜΠΑΣΚΕΤ

Αστέρας του NBA πήρε κινεζική υπηκοότητα, άλλαξε όνομα και παίζει στο Μουντομπάσκετ!

Αστέρας του NBA πήρε κινεζική υπηκοότητα, άλλαξε όνομα και παίζει στο Μουντομπάσκετ!
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Κάιλ Άντερσον απέκτησε την κινεζική υπηκοότητα, νέο όνομα και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού.

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, Κάιλ Άντερσον, ο οποίος αγωνίζεται στο ΝΒΑ, πολιτογραφήθηκε Κινέζος, όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα (24/7) οι αθλητικές αρχές της χώρας.

Ένα γεγονός που επιτρέπει πλέον στον παίκτη να εκπροσωπεί την Κίνα σε διεθνές επίπεδο. Η ασιατική χώρα, έχει δώσει υπηκοότητα σε αρκετούς ξένους αθλητές τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις των εθνικών της ομάδων, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο.

Ο 29χρονος αστέρας των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά έχει έναν Κινέζο προπάππου και μάλιστα του δόθηκε και νέο όνομα!

«Χάρη στη δράση και την υποστήριξη όλων των πλευρών, ο Λι Κάιερ απέκτησε την κινεζική υπηκοότητα σήμερα το πρωί», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση της κινεζικής ομοσπονδίας μπάσκετ (CBA) και προστίθεται:

«Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και την βοήθειά τους, την οικογένεια του Λι Κάιερ για την υποστήριξή τους, καθώς και τους φιλάθλους και τα μέσα ενημέρωσης για την συνεχή προσοχή τους στην εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών».

Το μήνυμα συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Κάιλ Άντερσον, ο οποίος ποζάρει χαμογελαστός στο πλευρό της μητέρας του και του προέδρου του CBA, Γιάο Μινγκ, πρώην Κινέζου σταρ του NBA και των Χιούστον Ρόκετς.

Στην ανακοίνωση, δεν διευκρινίζεται εάν ο παίκτης των Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχει παραιτηθεί από το αμερικάνικο διαβατήριό του, τη στιγμή που θεωρητικά η Κίνα δεν αναγνωρίζει την διπλή υπηκοότητα.

Η απόκτηση κινεζικής υπηκοότητας είναι δύσκολη. Όμως η Κίνα έχει πολιτογραφήσει αρκετούς ξένους αθλητές τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν Κινέζους προγόνους ή έχουν ζήσει στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσά τους η νεαρή σκιέρ ελεύθερου σκι, Αϊλίν Γκου, γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, της οποίας η μητέρα είναι Κινέζα και η οποία ήταν ένα από τα αστέρια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο.

Επίσης, ο Βρετανός (με κυπριακές ρίζες), Νίκο Γενάρης, πρώην μέσος της Άρσεναλ και επίσης κινεζικής καταγωγής, είναι μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, μετά την πολιτογράφηση του.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος εποχής και επίσημα για τον Μάικλ Τζόρνταν - Η μυθική συμφωνία

Εικόνα που σοκάρει πριν από το Ρεάλ-Μίλαν - Κατέρρευσε on air ο Σάκα Χίσλοπ

Αθλητικές μεταδόσεις: Ελληνικό ενδιαφέρον σε πόλο και μπάσκετ - Συνεχίζεται το Μουντιάλ γυναικών

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ