ΜΠΑΣΚΕΤ

Μήτογλου: «Να χτίσουμε πάνω στη νίκη με Ολυμπιακό»

Μήτογλου: «Να χτίσουμε πάνω στη νίκη με Ολυμπιακό»
Eurokinissi

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η νίκη στο ντέρμπι του ΣΕΦ δίνει την ευκαιρία στους «πράσινους» να φτιάξουν την ψυχολογία τους και να χτίσουν πάνω σ’ αυτό το αποτέλεσμα και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο σερί, σύμφωνα με τον Ντίνο Μήτογλου.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Basket League, καθώς τελείωσε τον αγώνα με double double, αφού είχε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, δείγμα της κυριαρχίας του και στις δύο μεριές του παρκέ.

Ο άσος του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τη σημασία που έχει η νίκη στην αναμέτρηση του ΣΕΦ, αλλά και την απόδοσή του.

Συγκεκριμένα, ο πολυτιμότερος του ντέρμπι μίλησε για:

Το παιχνίδι: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι όπως είναι πάντα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Φυσικά ήταν και μία μεγάλη νίκη για εμάς, σε έναν δύσκολο και κλειστό αγώνα. Γνωρίζαμε πώς θα είναι έτσι το ματς και είχαμε προετοιμαστεί τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, ώστε ν' ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης στην έδρα του αντιπάλου. Σίγουρα αυτή η νίκη μας δίνει ψυχολογία και σκοπός μας είναι να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και να χτίσουμε πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο σερί».

Την επόμενη… μέρα στην ομάδα με τις συνεχόμενες υποχρεώσεις: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο και να χαλαρώσουμε. Χαρήκαμε τη νίκη μας και τώρα συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Το μυαλό μας στρέφεται στην δύσκολη αποστολή που ακολουθεί εκτός έδρας κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ακόμα μία απαιτητική αναμέτρηση που πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και καλά προετοιμασμένοι για να συνεχίσουμε νικηφόρα».

Την απόδοσή του: «Πάντα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθάω την ομάδα μου να παίρνει τις νίκες. Γι' αυτό προσπαθώ και προετοιμάζομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε, όμως δεν φέρνει μόνο ένας παίκτης τα θετικά αποτελέσματα. Η δουλειά είναι ομαδική κι έτσι θα προχωρήσουμε, ώστε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

Τη σημασία τη νίκης στο ματς με τον Ολυμπιακό ενόψει τη συνέχειας: «Αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση και ψυχολογικά. Ακόμα δεν είμαστε πλήρεις. Περιμένουμε να μπει ο Βιλντόζα, ο Παπαπέτρου, οπότε ακόμα δεν είμαστε πλήρεις. Αρχίζουμε να δενόμαστε ως ομάδα, υπάρχει ωραία χημεία και όσο περνούν οι αγώνες βελτιωνόμαστε. Βγάζουμε πράγματα πάνω στο παρκέ και θα γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και δημιουργήσουμε ένα καλό σερί».

Σχετικές ειδήσεις