Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκος Παππάς: Η εξομολόγηση για τη μάχη με τις φωτιές – «Θεώρησα ανήθικο να κάνω διακοπές…» (vid)

Newsbomb

Νίκος Παππάς: Ο γκαρντ της ΑΕΚ αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που βίωσε στη Βόρεια Εύβοια, όπου βρέθηκε ως εθελοντής για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Παππάς μίλησε στο Mega για το νησί και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν όλοι όσοι ήταν εκεί, ενώ υπογράμμισε ότι έκανε αυτό που ένιωθε.

Αρχικά, ο Έλληνας γκαρντ, τόνισε ότι: «Ούτε όαση είμαι, ούτε έκανα κάτι σημαντικό. Ήμουν εκεί στην περιοχή. Ήμουν στο σπίτι της πρώην συντρόφου μου στη Μύκονο. Θεώρησα ανήθικο να κάνω τις διακοπές μου, να τρώω τα φαγητά μου, να πίνω και δίπλα στο σπίτι μου να υπάρχει τέτοια καταστροφή. Οπότε έτσι αποφάσισα να πάω. Δεν έκανα κάτι ουσιαστικό εγώ. Υπήρχαν εκεί άνθρωποι που είναι πραγματικά ήρωες, που πήγαν στις φωτιές με τεράστια αυταπάρνηση. Θυσίασαν πολλά και μπήκαν στις φωτιές για να σώσουν ό,τι μπορούν. Εγώ έτυχε να είμαι απλά επώνυμος».

Σε ερώτηση για το αν ένιωσε να ρισκάρει την καριέρα του, είπε: «Εντάξει, μπορεί να ρισκάρεις και στον δρόμο ή όταν παίζεις με τον σκύλο σου. Ο καθένας κάνει αυτό που αισθάνεται και αυτό που τον γεμίζει. Αν έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στην διάσωση ενός ζώου ή στο να μιλήσω απλά με έναν πυροσβέστη, νιώθω περήφανος και θα το έκανα ξανά».

Σχετικά με την αγάπη που έχει για τα ζώα, ανέφερε: «Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη, ναι. Ο Μάριος είναι αδερφός μου. Καταλαβαίνει τα πάντα. Έτσι νιώθω για όλα τα ζωάκια. Πήγαμε στον Άγιο Στέφανο, μαζέψαμε όσα μπορούσαμε. Θυμάμαι μία ιστορία. Ήταν ένα σκυλάκι σε μία μάντρα, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το σώσουν, αλλά αυτό δάγκωνε και ήταν επιθετικό. Έφυγαν οι άνθρωποι, δεν μπορούσαν να κάτσουν άλλο εκεί και εγώ με τον φίλο μου σκεφτήκαμε ότι δεν μπορούμε να φύγουμε. Έτσι, ο φίλος μου φρόντισε να του αποσπάσει την προσοχή, εγώ άνοιξα την πόρτα και τρέξαμε πάρα πολύ. Δεν έχω τρέξει πιο γρήγορα στη ζωή μου».

Όσο για το τι θα έκανε αν έβρισκε μπροστά του κάποιον εμπρηστή, είπε: «Υπάρχει θύμος και οργή. Η σημερινή εικόνα με στεναχωρεί. Δεν θέλω να γίνω γραφικός… Πολύ δύσκολα θα έμενα μόνο στα λόγια»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ζωγράφος που βρέθηκε κρεμασμένος στη Ραφήνα - Το 2013 είχε σκοτώσει τη μάνα του

Έρχεται αύξηση όλων των καθαρών μισθών από το 2022 - Υπολογίστε το όφελος

Μίκαελ Σουμάχερ: «Ραγδαία η βελτίωση της υγείας του» - Αποκαλύψεις από ντοκιμαντέρ του Netflix