ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Γιατί το «Friday Boxing Fight Night by Stoiximan» είναι το πιο σημαντικό γεγονός της πυγμαχίας

Γιατί το «Friday Boxing Fight Night by Stoiximan» είναι το πιο σημαντικό γεγονός της πυγμαχίας

Στο ρινγκ της σπουδαίας αυτής βραδιάς, όμως, θα ανέβει και ο Ελληνοαυστραλός, Τζώρτζ Καμπόσος τζούνιορ, που είναι ο βασικός sparring παρτενέρ του μοναδικού οκτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή στην ιστορία της πυγμαχίας, Manny Pacquiao.

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Πλούσιο θέαμα στους καλύτερους αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ετοιμάζονται να προσφέρουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι μποξέρ στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου! Ανάμεσα στις κορυφαίες αναμετρήσεις των πυγμαχικών αστέρων, που θα βρεθούν στο «Friday Boxing Fight Night by Stoiximan» στις 7 Ιουνίου, ξεχωρίζει ο αγώνας της Χριστίνας Λιναρδάτου ενάντια στην Αυστραλή Ντίντι Χομπς, όταν και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα κληθεί να υπερασπιστεί τη ζώνη του Παγκόσμιου Τίτλου της WBO στην κατηγορία Junior Welterweight, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα πυγμαχικά χρονικά επί ελληνικού εδάφους! Στο ρινγκ της σπουδαίας αυτής βραδιάς, όμως, θα ανέβει και ο Ελληνοαυστραλός, Τζώρτζ Καμπόσος τζούνιορ, που είναι ο βασικός sparring παρτενέρ του μοναδικού οκτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή στην ιστορία της πυγμαχίας, Manny Pacquiao.

Τα φαρμακερά κροσέ της «Μέδουσας» και τα τεχνικά ντιρέκτ του Καμπόσου

Η νέα πυγμαχική πρόκληση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας τη φέρνει αντιμέτωπη με την Αυστραλή Ντίντι Χομπς και Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία με ρεκόρ 8-0/5ΚΟ νοκ-άουτ θεωρείται ως η επικρατέστερη διεκδικήτρια του παγκόσμιου τίτλου, έχοντας μάλιστα στην κατοχή της και τη ζώνη της WBO Asia-Pacific στην κατηγορία Super Featherweight.

Έτσι, μόλις δύο μήνες μετά την ιστορική νίκη της Χριστίνας Λιναρδάτου με νοκ άουτ στον 6ο γύρο, επί της αήττητης μέχρι εκείνη την ώρα, Καναδής Κάντι Γουάιτ και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου στην επαγγελματική πυγμαχία της WBO, η αθλήτρια του Perseas Boxing Club, γνωστή και ως «Μέδουσα», καλείται να υπερασπιστεί τη ζώνη της και το ατομικό ρεκόρ 11-1/6ΚΟ σε έναν αγώνα 10 δίλεπτων γύρων για…. γερά νεύρα.

Τα φαρμακερά κροσέ της «Μέδουσας» στο «Friday Boxing Fight Night by Stoiximan» θα ακολουθήσουν τα περίτεχνα τεχνικά ντιρέκτ του κορυφαίου ομογενή πυγμάχου, με καταγωγή από την Καλαμάτα, Τζώρτζ Καμπόσου τζούνιορ, που επιλέγει να δίνει τις μάχες του με την ελληνική σημαία. Με ρεκόρ 16-0/9ΚΟ, ο αήττητος Ελληνοαυστραλός θα βρεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και στο ρινγκ του Γαλατσίου για να ξεδιπλώσει και αυτός το ασύλληπτο ταλέντο του, εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα και την ακρίβεια των σφοδρών χτυπημάτων του, τον αντίπαλό του, Ρίτσαρντ Πένα, από την Βενεζουέλα, με ρεκόρ 11-2-1.

Η ελληνική πυγμαχία στα καλύτερά της

Το βασικό πρόγραμμα της μεγάλης πυγμαχικής βραδιάς, που οργανώνει το Perseas Empire Promotions με Μεγάλο Χορηγό τη Stoiximan, περιλαμβάνει και την αναμέτρηση του δεξιοτέχνη Καβαλιώτη, Στέλιου Παπαδόπουλου με 11-2/4ΚΟ, κόντρα στον, επίσης, πολύ δυνατό Ουκρανό πυγμάχο και αήττητο μέχρι στιγμής, Βολοντιμίρ Χορντιένκο για να ανελιχθεί στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης της WBO. Τους επόμενους μήνες ο Έλληνας Πυγμάχος θα διεκδικήσει διεθνή ζώνη της WBO κόντρα στον Αιγύπτιο Σαίντ Αμπντουμονέμ, η οποία οδηγεί πολύ κοντά και στην κατάκτηση του επίσημου τίτλου της παγκόσμιας διοργάνωσης. Την ίδια αγωνιστική διαδικασία έχουν περάσει πολλοί σημαντικοί αθλητές διεθνούς εμβέλειας, όπως οι Αμίρ Καν, Τάισον Φιούρι, Τζεφ Χορν, Αντριέν Μπρόνερ, και Κελ Μπρουκ.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς επαγγελματικής πυγμαχίας, θα βρεθεί και ο Βορειοελλαδίτης Παναγιώτης Ματσάγκος, ο οποίος θα φορέσει γάντια απέναντι στον Παύλο Παίσιο, αλλά και ο Θοδωρής Ριτζάκης που θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Σκαρπόθεο για τη ζώνη του πρωταθλητή Ελλάδος. To ενδιαφέρον, ωστόσο, θα παραμείνει αμείωτο καθόλη τη διάρκεια του «Friday Boxing Fight Night by Stoiximan», καθώς θα διεξαχθούν πολλοί ακόμα αγώνες με κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες πυγμάχους, που υπόσχονται εντυπωσιακά δίλεπτα.

Δωρεάν είσοδος για τους μαθητές

Η είσοδος στο πιο σημαντικό γεγονός των τελευταίων ετών στην πυγμαχία της χώρας είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές της Αττικής. Ωστόσο, τα παιδιά του Δημοτικού που επιθυμούν απολαύσουν τους αγώνες θα πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, ενώ το μόνο που χρειάζονται οι μαθητές Λυκείου είναι έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.