ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 - LIVE BLOG: Στους «16» Ολλανδία και Βέλγιο, νίκη ελπίδας η Ουκρανία

Euro 2020
AP Images

Euro 2020: Δείτε λεπτο προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων της Πέμπτης (17/6) στο 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Στη σκιά των όσων συνέβησαν το περασμένο Σάββατο με τον Κρίστιαν Έρικσεν, η Δανία παίζει τα ρέστα της για πρόκριση κόντρα στο Βέλγιο.

Φουλ δράση στον Γ’ Όμιλο με τις Ολλανδία και Ουκρανία να έχουν τον τίτλο του φαβορί κόντρα σε Αυστρία και Σκόπια, αντίστοιχα.

Στο πρώτο, χρονικά, παιχίδι της ημέρας, η Ουκρανία κατάφερε να επικρατήσει 2-1 των Σκοπίων που το πάλεψαν αλλά με τη δεύτερη ήττα που γνώρισαν βλέπουν τις ελπίδες πρόκρισης να κάνουν... φτερά. Οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αλλά είχαν χαμένο πέναλτι, ενώ οι Σκοπιανοί προσπάθησαν ως το τέλος για την ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το Βέλγιο έπαιξε όσο χρειάστηκε κόντρα στη Δανία και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντε Μπρόινε νίκησε (2-1) με ανατροπή κι εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι κυρίαρχησαν στο πρώτο μέρας, αλλά μετά την ανάπαυλα μπήκε ως αλλαγή ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος άλλαξε τα πάντα!

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε κι η Ολλανδία, η οποία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει 2-0 την Αυστρία. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε αυτό που ήθελε για να γίνει η τρίτη ομάδα, μετά την Ιταλία και το Βέλγιο, που περνάει στους «16».

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων της Πέμπτης (17/6)