ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Στον… κόσμο τους οι Γερμανοί!

Κορονοϊός: Στον… κόσμο τους οι Γερμανοί!

Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου έχοντας ξεκινήσει ήδη προπονήσεις και ετοιμάζονται να παίξουν αγώνες στις 9 Μαϊου (ίσως και μια βδομάδα νωρίτερα)!

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι Γερμανοί ετοιμάζονται να παίξουν ποδόσφαιρο! Κάποια πράγματα δεν τα χωρά ανθρώπινος νους. Όσο σοβαρό κι αν δείχνει ένα κράτος, όσο οικονομικά ισχυρό κι αν είναι, όση… βαριά βιομηχανία κι αν έχει, επιβάλλεται να υπάρχει έστω και σε μικρό ποσοστό, ο ανθρωπισμός. Η κοινή λογική. Η συναίσθηση των καταστάσεων. Οι ιθύνοντες του Γερμανικού ποδοσφαίρου, είναι προφανές πως όλα αυτά τα αγνοούν. Συνεπικουρούμενοι απ’ το κράτος που τους επιτρέπει εν μέσω έξαρσης κορονοϊού, εν μέσω πανδημίας που συνταράσσει τον πλανήτη, να ετοιμάζονται να συνεχίσουν τα Πρωταθλήματα των δύο πρώτων κατηγοριών!

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου με λίγα λόγια. Ήδη το έχουν κάνει βασικά, καθώς από την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη ξεκίνησαν οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα (πρώτη η Μπάγερν Μονάχου) προπονήσεις! Αψηφώντας την πανδημία, αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα, με την κυβέρνηση της Γερμανίας φυσικά να κάνει τα… στραβά μάτια. Πλέον, προγραμματίζουν την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα και της 2.Μπουντεσλίγκα!

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η απόφαση που έχουν λάβει είναι να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο στις 9 Μαϊου. Ίσως μάλιστα και μια εβδομάδα νωρίτερα (2/5), αν και επικρατέστερη ημερομηνία είναι το δεύτερο Σάββατο του Μαϊου. Για να… χρυσώσουν το χάπι, σκέφτονται να γίνουν όλα τα ματς μέχρι το τέλος του χρόνου (ημερολογιακά) χωρίς κόσμο. Θα επιτρέπεται η είσοδος 239 ατόμων σε κάθε αναμέτρηση, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιριστών, προπονητών, ανδρών σεκιούριτι, ball boys, δημοσιογράφων και αξιωματούχων του αγώνα.

Το οξύμωρο βεβαίως, είναι πως μιλάμε για διάστημα μικρότερο του ενός μήνα μέχρι τότε. Διότι όσο προηγμένη χώρα κι αν είναι η Γερμανία, όσο καλό σύστημα υγείας κι αν διαθέτει, δεν παύει να είναι ένα μέρος που μετρά περίπου 2.000 νέα κρούσματα καθημερινά αυτό το διάστημα και περίπου 200 θανάτους. Κατά συνέπεια δε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει λόγος για απόλυτα ελεγχόμενη κατάσταση. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όρο «ελεγχόμενη».

Το ακόμη πιο περίεργο, είναι η… ρομποτική αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων. Εννοούμε πως οι πάντες πειθαρχούν και ακολουθούν τις «προσταγές» των ποδοσφαιρικών ιθυνόντων, λες και είναι ρομποτάκια! Δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τις ομάδες, η παραμικρή αντίδραση από ποδοσφαιριστές, η παραμικρή αντίδραση από κάποιον εμπλεκόμενο σε αυτή την ιστορία. Ίσως τα χρήματα να είναι αρκετά σε επίπεδο χασούρας, αλλά ακόμη κι έτσι είναι το λιγότερο περίεργη η έλλειψη αντίδρασης και αντίθετων φωνών σε μια τέτοια σοκαριστική απόφαση!

Το ακόμη χειρότερο και ο λόγος που λέμε πως οι Γερμανοί ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, είναι το τι θα ακολουθήσει πανευρωπαϊκά. Η UEFA σαφώς και θα βλέπει με καλό μάτι την κίνηση των Γερμανών, τους οποίους και θα αναφέρει ως παράδειγμα για να πείσει τους πάντες να ξεκινήσουν ξανά τα Πρωταθλήματα, παρότι η… Ευρωπαϊκή γειτονιά έχει πάρει φωτιά απ’ την πανδημία! Άλλωστε η Γερμανία ποδοσφαιρικά είναι απ’ τα σημαντικότερα μέλη της UEFA και απ’ τις σημαντικότερες δυνάμεις του αθλήματος. Ίσως λοιπόν (όπως συμβαίνει και σε επίπεδο πολιτικής) κάποιες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της (π.χ. Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία κτλ), αυξάνοντας παράλληλα την πίεση και σε άλλα κράτη προκειμένου να συμβεί το ίδιο! Εξέλιξη που μπορεί να γίνει αιτία για νέα κρούσματα, για διασπορά του ιού και για κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Άλλωστε δυστυχώς τα δείγματα γραφής που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Όλοι θυμούνται το τι έγινε στο παιχνίδι Αταλάντα-Βαλένθια που έγινε με κόσμο στο Μιλάνο. Όλοι θυμούνται το τι έγινε στο Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης που έγινε επίσης με κόσμο στις 11 Μαρτίου. Όλοι θυμούνται το γεγονός πως η UEFA έδωσε εντολή να διεξαχθεί το ματς Ίντερ-Χετάφε και ευτυχώς οι Ισπανοί αρνήθηκαν να ταξιδέψουν αναγκάζοντας την αναβολή της αναμέτρησης! Με λίγα λόγια η πίεση για διεξαγωγή αναμετρήσεων και η έλλειψη αντίδρασης, δεν οδήγησε σε καλά αποτελέσματα.

Οι Γερμανοί για πολλοστή φορά… τραβούν το δικό τους δρόμο, μην υπολογίζοντας τίποτα και κανέναν. Αυτή τη φορά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, βάζοντας ψηλότερα τα χαμένα έσοδα σε σχέση με τη δημόσια υγεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα