ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα μεγάλα «πράσινα»... διπλά στον Πειραιά (vids+pics)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα μεγάλα «πράσινα»... διπλά στον Πειραιά (vids+pics)
InTime

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μερικές σπουδαίες νίκες έχει καταφέρει να πανηγυρίσει το «τριφύλλι» στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του στον Πειραιά.

Ένα ντέρμπι που ονομάζεται «μητέρα των μαχών» στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι άδικα. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» συναντούν τους «πράσινους», τα πάντα σταματούν. Διότι πολύ απλά, υπάρχει το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Όλο το ενδιαφέρον στρέφεται εκεί κι αυτό αναμένεται να γίνει και το βράδυ του Σαββάτου (21.11) στις 19:30 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 9η αγωνιστική της Super League.

Με βάση την ποιότητα των φετινών ρόστερ των δυο ομάδων, ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός που θα είχε το πάνω χέρι. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απουσίες που έχουν οι Πειραιώτες και να ψάξει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη των οπαδών του «τριφυλλιού» μερικά από τα μεγάλα «διπλά» που είχε καταφέρει να πάρει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του Ολυμπιακού.

Όπως εκείνο του 1995 στο παλιό «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όταν οι «πράσινοι» έφυγαν νικητές με γκολ του Γιώργου Καπουράνη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Το τελικό 2-1 έδωσε μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό, που είχε προηγηθεί με τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι ενώ για τον Ολυμπιακό είχε ισοφαρίσει ο Βασίλης Καραπιάλης.

Ο Ολυμπιακός από το 1997 χρησιμοποιούσε σαν έδρα το ΟΑΚΑ και τη Ριζούπολη και κυριάρχησε για αρκετά χρόνια, με τον Παναθηναϊκό να αναζητά την εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι. Την πέτυχε τελικά το 2007, τον Μάρτιο, σε ένα ματς που κρίθηκε στο 89’ της αναμέτρησης χάρη σε ένα γκολ (0-1) του Δημήτρη Παπαδόπουλου που έδωσε τρεις βαθμούς στους «πράσινους» του Βίκτορ Μουνιόθ.

Επτά χρόνια μετά (2014) από εκείνο το «διπλό», το πρώτο στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Παναθηναϊκός κατέβηκε ξανά στο Φάληρο σαν το μεγάλο αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για φιέστα τίτλου και για να πετύχει ευρεία νίκη κόντρα στο «τριφύλλι», αλλά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε άλλη γνώμη. Με γκολ των Πράνιτς, Μπεργκ κι Αμπέντ οι «πράσινοι»… γράφουν το 0-3 που είναι η ευρύτερη εκτός έδρας νίκη τους επί του «αιωνίου» αντιπάλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεταδίδεται τελικά στο Σούπερ Μάρκετ; Όλη η αλήθεια - Τι είπε ο Μαγιορκίνης